• 18 september 2014
  • Binnengekomen Persbericht

    Voor het interactieve mediawijsheidspel MediaMasters zijn al meer dan 50.000 leerlingen uit groep 7 en 8 ingeschreven dji spark bilder herunterladen. Met nog anderhalve maand voor de inschrijving definitief sluit, lijkt het aantal deelnemende kinderen van deze vierde editie op een record af te stevenen audiodatei tip toi herunterladen. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (21-28 november) gaan de leerlingen dagelijks aan de slag met vragen als ’hoe presenteer je jezelf op internet?, ‘hoe vind je betrouwbare informatie?’ of ‘hoe maak je een blog?’ java 64 bit download windows 10 deutsch kostenlos. MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net en roept scholen op meer aandacht te besteden aan mediawijsheid in het onderwijs.

    MediaMasters 2014
    MediaMasters biedt scholen de kans om op een toegankelijke en uitdagende manier met mediawijsheid in de klas aan de slag te gaan sky q. Dit jaar krijgen leerlingen de opdracht om twee jongeren te helpen die de strijd aangaan tegen een gemene tv-presentator. De presentator wil hun school ten onrechte in een kwaad daglicht zetten in zijn nieuwe programma lkw simulator pc vollversion kostenlos downloaden. Het wordt een spannend avontuur en de klas leert slim en creatief omgaan met media om de jongeren te kunnen helpen. Elke speldag start in de klas met een korte aflevering op het digibord download itunes tv. De afleveringen laten niet alleen een spannend verhaal zien, maar behandelen ook diverse mediawijsheidthema’s. Naast de afleveringen gaan leerlingen aan de slag met MediaMissies download ebooks. Met deze opdrachten leren ze op een uitdagende manier over media. Leerlingen moeten tijdens het spel overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren converter downloaden kostenlos. Alle kinderen die MediaMasters spelen, krijgen aan het eind van de week een certificaat en de titel MediaMaster.

    Inschrijven
    MediaMasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van leerlingen uit te spelen herunterladen. MediaMasters kost gedurende de week slechts één uur per dag in de klas en vereist een digibord. Meedoen is kosteloos. Ga naar www.mediamasters.nl en doe mee spanische instrumentalmusik kostenlos downloaden! Aanmelden van de klas nog tot en met vrijdag 31 oktober 2014.

    Week van de Mediawijsheid
    MediaMasters wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (21-28 november 2014). De Week van de Mediawijsheid is een initiatief van Mediawijzer.net om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid.

    Mediawijzer.net
    MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net, het Nederlandse expertisecentrum voor mediawijsheid. Het centrum is opgericht in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin en heeft als doelstelling om de mediawijsheid van kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen. Meer dan 950 organisaties, bedrijven en instellingen op het gebied van mediawijsheid hebben zich bij Mediawijzer.net aangesloten. Mediawijzer.net wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid: ECP (platform voor informatiesamenleving), Stichting Kennisnet (expertisecentrum voor ICT in het onderwijs), Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, NTR (omroeporganisatie) en het Sectorinstituut voor Openbare Bibliotheken (SIOB). Voor meer informatie over de netwerkorganisatie en blogs van professionals over zie Mediawijzer.net.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75