• 18 maart 2015
  • Steeds meer collecties van archieven, bibliotheken, media, musea en kennisinstellingen komen online beschikbaar. Om de potentie van deze collecties maximaal te benutten en het beheer ervan efficiënt te organiseren werkt de erfgoedsector aan een landelijke digitale infrastructuur voor digitaal erfgoed free listening games children. Dat maakte het ministerie van OCW onlangs bekend tijdens de start van de Week van het Digitaal Erfgoed planner.

    Instellingen hebben tot nu voor zichzelf voorzieningen ontwikkeld om hun collecties digitaal beschikbaar te maken. Zo zijn er verschillende digitale voorzieningen voor bijvoorbeeld musea, voor bibliotheken en voor audiovisuele collecties Skip bo for pc free. Door deze voorzieningen te standaardiseren krijgen gebruikers beter toegang tot alle collecties. Daarmee vergroot de sector de mogelijkheden voor het publiek om de collecties van archieven, bibliotheken, musea en andere instellingen te beleven magenta sport download.

    Samenwerkingsverband Netwerk Digitaal Erfgoed
    Om te komen tot gestandaardiseerde voorzieningen is het samenwerkingsverband Het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) gestart met daarin sleutelspelers uit alle erfgoedsectoren: de Koninklijke Bibliotheek, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Nationaal Archief, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de Koninklijke Academie voor Wetenschappen swr1 leute podcast herunterladen. Minister Bussemaker (OCW) kondigde deze samenwerking al in haar brief Cultuur Beweegt, met de agenda voor het cultuurbeleid van het kabinet.

    Erfgoedcollecties voor iedereen zichtbaar
    Het samenwerkingsverband richt zich op de ontwikkeling van een stelsel van landelijke voorzieningen en diensten voor het digitaal erfgoed word 2010 kostenlos downloaden chip. Door afspraken over de uitwisselbaarheid van het digitaal erfgoed worden de online gebruikers optimaal bediend. Leraren en professionals uit de creatieve industrie beschikken dan bijvoorbeeld over een goed overzicht van digitale bronnen uit verschillende type collecties die ze kunnen gebruiken herunterladen.

    In de Nationale Strategie zijn drie werkplannen opgenomen waarin is uitgelegd hoe het Netwerk Digitaal Erfgoed de komende twee jaar aan de slag gaat met het vergroten van de zichtbaarheid, de bruikbaarheid en de houdbaarheid van digitale erfgoedcollecties youtube playlist download mp3 kostenlos.

    ‘Er liggen nog veel kansen om de rijkdom van de erfgoedcollecties voor iedereen zichtbaar te maken’, zegt Directeur-Generaal Cultuur en Media van OCW Marjan Hammersma bij de presentatie van het rapport yahoo messenger german download for free. ‘In de afgelopen twintig jaar hebben we veel aandacht besteed aan het scannen van onze analoge erfgoedcollecties. Met deze strategie leggen we de basis voor een erfgoedsector die ook echt digitaal werkt.”

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75