• 14 augustus 2000
  • De eerste 65 eerstegraads docenten informatica studeerden begin deze maand af. Het is de eerste lichting omgeschoolde leraren voor het nieuwe vak informatica medical dictionary online free download.
    Dit meldt Codi, het consortium van acht universiteiten, vier hogescholen en Getronics Education dat de omscholing verzorgde. De vraag naar informatica-docenten is groot goten. Hoewel het vak in het voortgezet onderwijs jaar pas twee jaar bestaat, biedt de helft van alle scholen het al aan, aldus het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen herunterladen. De omscholing door Codi is op dit moment de enige manier waarop omgeschoolde leraren hun diploma kunnen behalen.
    De website van leraar informatica Frans Peeters, http://www.informaticavo.nl, biedt collega-docenten informatie over het vak http www.adobe.de products acrobat readstep2.html herunterladen kostenlos. Door lesvoorbeelden, toetsen en oefenprogramma’s voor leerlingen beschikbaar te stellen probeert hij de informaticadocenten met elkaar in contact te brengen en ervaringen te laten delen maplestory. Onder meer IT-dienstverlener Syntegra en de educatieve uitgever Instruct sponsoren de site.
    Aan leerlingen is geen gebrek. Het vak, onderdeel van de ‘vrije keuzeruimte’, is bij leerlingen zeer populair, ervaart Peeters wdr mediathek herunterladen mac. Sinds een jaar doceert hij informatica. Daarvoor was hij twintig jaar docent Engels – leservaring is een voorwaarde voor de omscholing bij Codi Download skin changer fortnite. Als voordeel had Peeters dat hij in zijn vrije tijd handleidingen schreef voor een computerbedrijf. Niet alle afgestudeerden zijn inmiddels als docent aan het werk duden herunterladen für android. Een enkeling dook meteen het bedrijfsleven in, zo vertelt Peeters.
    Codi, de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) en Frans Peeters Informatica beginnen samen een database voor lesmaterialen in het informatica-onderwijs van het voortgezet onderwijs bs downloaden. Daarmee willen de drie organisaties informaticadocenten een plek bieden waar door en voor docenten ontwikkelde materialen verzameld en uitgewisseld kunnen worden download van rtlxl. Vanaf oktober zal de database, die wordt geplaatst bij de faculteit Informatica van de universiteit Twente, via Internet te benaderen zijn.

    Bron: Computable

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75