• 16 oktober 2014
  • Het gerechtshof in Amsterdam heeft bepaald dat tablets voor zakelijk gebruik definitief vrijgesteld zijn van loonheffing.
    De uitspraak is goed nieuws voor scholen die tablets aanschaften en die te maken kregen met een naheffing van de belastingdienst download itunes for free windows. Voor scholen die nog twijfelen wordt het aanschaffen van tablets nu een stuk aantrekkelijker.

    Volgens het gerechtshof moet de tablet als communicatiemiddel worden beschouwd, omdat deze voornamelijk is bedoeld voor internetten, e-mailen en het versturen van berichten, niet voor het schrijven van lange teksten herunterladen. Daarmee komt ook de 90%-regel die voor computers geldt te vervallen. Computers moeten vrijwel volledig zakelijk worden gebruikt, voor tablets die belastingvrij worden verstrekt hoeft dat gebruik slechts 10% te zijn,

    De onduidelijkheid over het al dan niet rekenen van loonheffing over zakelijke tablets is met deze uitspraak in hoger beroep definitief de wereld uit geholpen route bei google maps herunterladen.
    De uitspraak loopt bovendien vooruit op de nieuwe wetgeving rond tablets die nog in de maak is.

    Lees ook het artikel bij Kennisnet:
    Hoe verhoudt de aanschaf van laptops en tablets zich tot de belastingregels folgen von amazon prime herunterladen?

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75