• 23 juni 2000
  • Scholen krijgen van minister Hermans (VVD, Onderwijs) komend schooljaar veertig miljoen gulden extra om tweedehands computers aan te schaffen. Ze kunnen die computers op school gebruiken, maar mogen ze ook aanbieden aan leerlingen voor gebruik thuis foto'sen van samsung a5 naar pc.

    Hermans wil op die manier een eerste concrete aanzet geven om de digitale tweedeling in de maatschappij tegen te gaan. Met name kinderen van ouders met een laag inkomen ontberen thuis een computer, en raken daardoor achter filme von youtube downloaden. PvdA-kamerlid Barth ziet met het plan van Hermans een deel van haar motie verwezenlijkt. Ze heeft Hermans vorig jaar gevraagd gemeenten te stimuleren om in het kader van het armoedebeleid kinderen van arme ouders van een computer te voorzien download minecraft realm. Scholen zouden volgens haar steeds meer van leerlingen eisen dat ze werkstukken maken op de pc. Barth: ‘Er zijn leraren die kinderen voor handgeschreven werkstukken een lager punt geven.’

    Scholen moeten de veertig miljoen gulden van Hermans wel besteden bij de stichting Furby (voorheen de stichting Computerbemiddeling Onderwijs) herunterladen.

    Bron: Eindhovens Dagblad

     

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75