• 4 maart 2016
 • Vanaf 14 april 2016 verzorgt de Open Universiteit / Welten Instituut een MOOC over puberbrein, leefstijl en leren.

  Ons brein is cruciaal voor leren. Verschillende omgevings-factoren zoals slaap, voeding en beweging zijn van invloed op hun ontwikkeling. Tijdens deze MOOC wordt aandacht besteed aan de invloed van deze factoren en op de invloed van opvoeding op de ontwikkeling van ons brein en speciaal het puberbrein.

  De gratis toegankelijke MOOC puberbrein: brein, leefstijl en leren wordt behalve in het Engels ook in het Nederlands aangeboden op het EMMA platform.

  Startdatum is 14 april, de doorlooptijd bedraagt zeven weken.

  De cursus is gericht op een breed publiek en dan met name ouders van adolescenten, docenten, en onderwijskundigen die het leerproces willen ondersteunen. Deelnemers kunnen een EMMA certificaat van deelname aanvragen na het inleveren van de eindopdracht. (Hier zijn geen kosten aan verbonden.) Het is ook mogelijk om per les een certificaat van deelname te ontvangen. Voor wie geïnteresseerd is in onderzoek, bevat de cursus verdiepingsopdrachten.

  De MOOC is ontwikkeld door Renate de Groot, Francis Brouns, Olga Firssova, Inge van der Wurff, Marije Broens en Jérôme Gijselaers van het Welten-instituut.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75