• 28 oktober 2014
  • De wijze waarop we met elkaar communiceren is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Vrijwel iedereen is via een smartphone, laptop en tablet voortdurend met elkaar en met het internet verbonden. Ook kinderen. Zij maken volop gebruik van alle mogelijkheden die de nieuwe mediaplatformen ons bieden. Het gebruik van media door en voor kinderen blijft bovendien stijgen en kinderen gaan steeds jonger, vaker en langer online der planer 4 kostenlosen. De meeste kinderen beschouwen directe toegang tot internet inmiddels ook als vanzelfsprekend.

    Vanwege deze razendsnelle ontwikkelingen is het tijd dat we nadenken over welke kaders wij (opvoeders, docenten, overheid, industrie, mediamakers) nodig hebben om kinderen optimaal en in veiligheid te kunnen laten bewegen en ontwikkelen in deze nieuwe samenleving vol media.

    Met de Week van de Mediawijsheid vraagt Mediawijzer.net jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen kostenlose geräusche downloaden. De Week van de Mediawijsheid wordt dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd en vindt plaats van 21 tot en met 28 november 2014. Dit jaar staan de rechten van het kind centraal en is het thema “Recht op mediawijsheid”.
    Het Kinderrechtenverdrag bestaat dit jaar 25 jaar en zou kaders kunnen bieden. In het verdrag worden echter nog geen specifieke uitspraken gedaan over de rol van media in het leven van kinderen kostenlos spiele windows 7 downloaden. Tal van vragen spelen op dit gebied, bijvoorbeeld: welke rechten (en plichten) hebben kinderen als het gaat om online pesten? Is online spelen hetzelfde als buitenspelen? Worden de online mogelijkheden voldoende benut voor alle kinderen? Hebben kinderen recht op online privacy of mogen ouders alles wat hun kinderen met media doen volgen download wdr 5 podcast? En hebben kinderen het recht om na hun 18e jaar ‘online’ vergeten te worden? Kortom: Wat is mediawijsheid met betrekking tot de rechten van het kind?
    Tijdens deze Week van de Mediawijsheid inventariseren we de vragen rondom de mediawijze invulling van de rechten, plichten en mogelijkheden van kinderen en stellen we vast wat er mee moet gebeuren fotos von moto g5 herunterladen. We gaan aan de slag met een groot aantal experts op het gebied van media. Moeten er misschien rechten bij? Zijn sommige rechten toe aan een nieuw jasje? Welke rechten zijn van het allergrootste belang in een wereld vol media? Met als uiteindelijk resultaat een verdere verdieping van het Kinderrechtenverdrag, passend bij de huidige mediasamenleving 25 jaar later download e mail message and pictures.

    Meedoen aan de Week van de Mediawijsheid
    Enthousiast? Je kunt op allerlei manieren meedoen en laten zien dat jij het belangrijk vindt dat kinderen mediawijs opgroeien. We hebben een aantal activiteiten op een rijtje gezet.

    MediaMasters
    MediaMasters is hét superspannende mediawijsheidspel waarin kinderen kunnen bewijzen hoe mediawijs zij zijn aura sync herunterladen. Vorig jaar speelden meer dan 70.000 kinderen mee. Tijdens vijf speldagen leren kinderen onder andere over het vinden van betrouwbare informatie, de werking van een redactie en jezelf presenteren op internet. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen met hun klas of BSO-groep kosteloos meedoen aan MediaMasters. Ook pabo-studenten kunnen dit jaar meedoen. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 31 oktober via deze link lkw game for free.

    Discussie in de klas
    Mediawijzer heeft 8 stellingen beschikbaar gesteld waarover in de klas gediscussieerd kan worden. De stellingen zijn voortgekomen uit expertsessies en sluiten aan op het thema van de Week. Experts uit het mediavak en kinderen gaven tijdens deze sessies aan welke onderwerpen zij belangrijk vinden en waar discussie over nodig is. Succes! –  Download de stellingen hier

    Bibliotheken
    Mediawijsheid houdt niet op buiten de klas Download uno app for free. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd door onder andere bibliotheken. Benieuwd wat er in jouw buurt wordt georganiseerd? Kijk dan snel op deze kaart.
    Nieuwsbegrip
    Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid wordt er een Nieuwsbegrip les gemaakt voor groep 7 en 8 (niveau B) over het thema ‘Recht op Mediawijsheid’ fonts to. Deze les verschijnt voorafgaand aan de start van de campagneweek op deze site, zodat scholen er tijdens de week mee aan de slag kunnen gaan.
    Twitter
    Meepraten over de Week van de Mediawijsheid? Twitter mee met #WvdM14. Kijk voor meer informatie over de campagne op WweekvandeMediawijsheid.nl.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75