• 4 mei 2017
 • Binnengekomen bericht – Heel Nederland maakt! Doe mee of organiseer zelf een activiteit. We leven in een wereld die bol staat van technologie en steeds sneller digitaliseert. Het is daarom van belang dat kinderen naast programmeren, ook andere vaardigheden meekrijgen die horen bij de 21ste eeuw: van oplossingsgericht denken tot ondernemen en samenwerken. Maakonderwijs kan daarbij helpen. Door iets te maken leer je problemen oplossen, de wereld beter begrijpen én deze beïnvloeden. Belangrijkse skills dus. Daarom organiseert Platform Maker Education voor meer maakonderwijs in Nederland o.a. De Maakweek. En jij kunt meedoen!

  ABC van het Maken film + website
  We lanceren op 16 mei een campagne film waarin jongeren zélf het gehele alfabet fabriceren met allerlei bijzondere maaktechnieken. Iedereen die na het zien van de film direct aan de slag wilt kan terecht op abcmaken.nl (nog niet online), deze website wordt een visueel woordenboek dat je wegwijs maakt in de wondere wereld van het maken. Word je al nieuwsgierig?

  Sluit je aan bij de campagne en word partner
  Hoe meer scholen, bibliotheken, musea en maakplaatsen meedoen aan de campagne, hoe beter. Ook andere organisaties die maakactiviteiten willen organiseren zijn natuurlijk meer dan welkom. Alle partners worden met naam en website vermeldt op abcmaken.nl

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75