• 21 oktober 2014
  • Binnengekomen persbericht
    Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren download readly. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica gingen de meisjes aan de slag met robots, 3D-printers, Scratch en andere programmeertools what is meant to be. De animo voor het DigiVita Code Event was zo groot dat organisator VHTO de inschrijvingen eerder moest sluiten. Na het succes van dit evenement zullen meer DigiVita Code Events in heel Nederland volgen fotoen van iphone naar ipad.

    De meisjes werden welkom geheten door Cocky Booij, directeur VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Vervolgens gingen de meisjes aan de slag met onder meer 3D-printers en werden er LEGO Mindstorms robots geprogrammeerd brush script mt kostenlos herunterladen. Moë, 10 jaar: ‘Wel bijzonder dat een robotje op de vloer doet wat je er in de computer tegen gezegd hebt. Eigenlijk dacht ik dat robots de dingen die zij doen zelf bedachten, maar je moet het dus zelf in de computer zetten Download zylom games for free.

    ’s Middags trokken de meisjes naar de computerzalen van de Universiteit van Amsterdam om verschillende programmeerworkshops te volgen van vrouwelijke studentes en professionals good pages to download music for free. Van een ‘MaKey MaKey bananenpiano’ tot het animeren van figuren met programmeertaal Scratch of Blender. En van het programmeren met Ruby on Rails tot het maken van een app met App Inventor download youtube songs for free. De reacties waren erg enthousiast. Luisa, 10 jaar: ‘Het was echt superleuk. Ik weet nu zeker dat ik iets met techniek wil doen op de middelbare school!’

    Van gebruikers naar ‘creators’
    Meisjes zijn actieve gebruikers van ICT-toepassingen anno 1404 vollversion kostenlos. Met het DigiVita Code Event wil VHTO meisjes stimuleren om zelf ook ‘creators’ te worden door hen op verschillende manieren kennis te laten maken met programmeren herunterladen. In Nederland kiezen nog weinig meisjes voor een opleiding of carrière in de ICT. Vaak omdat ze een beperkt beeld hebben van de mogelijkheden, geen vrouwelijke rolmodellen kennen of denken dat ICT alleen iets is voor jongens tv zender logo's downloaden.

    Code Week & Ada Lovelace
    Het DigiVita Code Event was onderdeel van de Europese Code Week (11 t/m 17 oktober 2014), een initiatief van Eurocommissaris Neelie Kroes en haar ‘Young Advisors’. De datum voor het DigiVita Code Event, 14 oktober, was daarin niet geheel toevallig gekozen. Op deze dag werd namelijk ‘Ada Lovelace Day’ gevierd, een internationale viering van de successen van alle vrouwen op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde.
    Ada Lovelace (1815-1852) was een Britse wiskundige en wordt gezien als de ontwerpster van het eerste computerprogramma.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75