• 19 januari 2017
 • De jongeren van nu groeien op in een digitaal tijdperk. De smartphone is niet meer weg te denken, het sociale leven speelt zich voor een groot deel online af en door internet gaan er nieuwe werelden open. Online zijn biedt vele mogelijkheden, maar ook uitdagingen.

  Aanleiding voor Vodafone in samenwerking met Veilig Internetten, om voor de onderbouw van het VO een lesprogramma te ontwikkelen: , waarin jongeren bewust worden gemaakt van de impact van hun eigen online gedrag.

  In vier lessen krijgen de leerlingen inzicht in hun online gedrag en dat van anderen. Ze worden zich bewust van het effect van dat gedrag. Ze leren hoe ze op een goede manier met social media kunnen omgaan en ze krijgen inzicht in de risico’s, mogelijkheden en kansen van internet. Dit leren de leerlingen door het bekijken van filmpjes met jongeren, zelftesten, samenwerkingsopdrachten en aan het einde van elke les is er ruimte voor reflectie. Thema’s die onder andere aan bod komen: digital detox (balans tussen on- en offline), hoe presenteren jongeren zich via social media, groepsdruk, online pesten, de digitale voetafdruk – wat laat je online achter en privacy.

  Het programma is gratis voor het onderwijs en beschikbaar vanaf februari 2017.
  Aanmelden kan hier.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75