• 10 december 2001
  • Persbericht
    —————————————-

    Het gebruik van computers en Internet op scholen wordt steeds belangrijker realplayer 11 free chip. Docenten zijn steeds op zoek naar concrete, gerichte invullingen voor het gebruik van ICT in de klas. Zeker voor de examenklassen is dit een moeilijke opgave; de leerlingen moeten veelal klaargestoomd worden voor het Hoger Onderwijs herunterladen. Daarnaast willen docenten graag dat moeilijke, complexe leerstof inzichtelijk kan worden gemaakt door middel van ICT-gebruik. Leerlingen zouden eigenlijk in hun eigen tempo moeten kunnen werken aan het verwerken en het leren zien van verbanden van de vaak weerbarstige theorie herunterladen.

    Om deze redenen hebben St. Nicolaas Lyceum, Fons Vitae Lyceum, ICT Holland/Hogeschool Holland de hoofden bij elkaar gestoken en de projectgroep Slimweb gevormd songs download laptop. In samenwerking met bedrijfssimulaties.nl wordt er een bestaande simulatie aangepast aan scholieren. Het spel wordt toegepast voor het vak management en organisatie in de eindexamenklassen van de Havo en het VWO daten von sharepoint herunterladen.

    De projectgroep heeft hiervoor een netwerksubsidie aangevraagd bij Senter. Deze subsidie zal gebruikt worden om in een pilotproject het bedrijfssimulatiespel te introduceren op de twee VO-scholen monsieur cuisine recipes. De voortgang is te volgen via een kring op kennisnet.

    In de bedrijfssimulatie krijgt een groep leerlingen de leiding over een virtuele frisdrankfabriek windows live mail for free. De leerlingen spelen het spel tegen groepjes leerlingen van de eigen en de andere school. Via het Internet kunnen leerlingen vanaf elke willekeurige locatie toegang krijgen tot de leermodules en spelenderwijs een hoger kennisniveau bereiken Download service pack 3 for windows 8.1. Het eindresultaat is afhankelijk van de handelingen die de aankomende studenten verrichten op het gebied van productie, aankopen en verkopen etc. De simulatie veroorzaakt een bewustwording bij de scholieren waarom bepaalde kennis/vaardigheden noodzakelijk zijn voor een latere functie in een bedrijf (betekenisgericht onderwijs) br mediathek video.

    Aan het eind van de periode is te zien welke ‘onderneming’ de beste resultaten heeft behaald. De voortgang van de ‘onderneming’ is door de docent ook te volgen via internet snipping tool downloaden gratis.

    Geïnteresseerden in het Slimnet project kunnen contact opnemen met Kirsten Schultz, 036-5300100 of k.schultz@svm.nl

    Met vriendelijke groet,

    Kirsten Schultz
    PR & Communicatie

    ICT holland
    (voorheen School voor Morgen / HHIT)
    Postbus 10184
    1301 AD Almere
    (036)5300100

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75