• 23 april 2015
  • Leraren op de basisschool en het voortgezet onderwijs hebben last van problemen tussen leerlingen die zich afspelen op sociale media. Dit blijkt uit een peiling van Kennisnet onder 324 leraren basisonderwijs en voortgezet onderwijs solitaire play for free download.

    Om scholen te ondersteunen lanceren Kennisnet en Stichting School & Veiligheid de publicatie Sociale veiligheid op school en internet (PDF) mobogenie herunterladen.

    Leerlingen maken bijvoorbeeld ruzie via WhatsApp, wat zorgt voor spanningen in de klas. Verder plaatsen ze ongevraagd opmerkingen over of beelden van elkaar op sociale media Download fonts for free. Of ze sturen elkaar tijdens de les afleidende berichtjes.

    Een sociaal-veilige omgeving, zowel online als offline, is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen download geogebra mac. Maar scholen worden geconfronteerd met onwenselijk gedrag van leerlingen via sociale media en worstelen met de vraag hoe zij hen online positief met elkaar kunnen laten omgaan herunterladen. 80% van de ondervraagden bespreekt problemen met leerlingen en zoekt zo een oplossing. 42% schakelt ouders in en evenveel leraren schakelen de schoolleiding of collega’s in, zo laat de peiling zien download pdf format. De peiling is geen representatieve steekproef maar geeft wel een indruk van wat er in het onderwijs speelt.

    Zie ook het volledige bericht bij Kennisnet powerpoint viewer for free.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75