• 6 juni 2014
  • Het boek Sterren in de klas daagt ouders en leerkrachten uit.
    Meer wetenschap en techniek in het basisonderwijs begint bij een onderzoekende houding van ouders en leerkrachten windows 7 kostenlos herunterladen deutsch.

    Op 18 juni presenteert astronome Karin Heesakkers haar boek Sterren in de klas in de Sonnenborgh in Utrecht icloud drive map download.
    Dit boek helpt ouders en leerkrachten om te gaan met vragen van kinderen over sterrenkunde, waar zij zelf misschien niet direct het antwoord op weten herunterladen. Het inspireert hen om een brug naar wetenschap en techniek te vormen.

    Juf, kan er hier op mijn hand een oerknal ontstaan?’ Floris, 10 jaar
    ‘Mam, waarom merk ik niet dat de aarde draait windows 98 herunterladen?’ Karlijn, 6 jaar

    sterrenindeklas-previewKinderen stellen veel vragen waar je als ouder of leerkracht het antwoord niet direct op weet. Sterren in de klas daagt je uit om met deze vragen aan de slag te gaan download nero for free nederlands. Beleef bijvoorbeeld zwaartekracht in de speeltuin, maak je eigen planetentouw of teken sterren op een plein, om grootte en afstanden echt te ervaren. Tientallen proefjes en activiteiten helpen je het heelal inzichtelijk te maken cosmonaut.

    Daarnaast leert het boek je plezier te beleven aan het samen op zoek gaan naar nieuwe antwoorden. Hoe stel je goede vragen, hoe onderzoek je mogelijke antwoorden wie kann man lieder von soundcloud downloaden? ‘Leer kinderen onderzoeken met sterrenkunde als inspiratiebron‘ is de subtitel van dit boek. Door het onderzoeken van maankraters in een zandbak of het ontwerpen van een zonne-oven bijvoorbeeld casino rewards. ‘Inmiddels ben ik vele jaren actief als ‘sterrenjuf’, zowel voor kinderen als voor leerkrachten in het basisonderwijs. Ik ben voor mijn gevoel de brug tussen wetenschap en praktijk herunterladen. Vanuit mijn studie heb ik met het wetenschappelijk denken eigen gemaakt, vanuit de lespraktijk weet ik wat kinderen en hun begeleiders nodig hebben, om op zoek te gaan naar antwoorden meet.jit.si. Met dit boek wil ik ouders en leerkrachten inspireren om ook een brug naar de wetenschap te vormen.’

    Wetenschapsjournalist Govert Schilling schreef het voorwoord bij dit boek.
    Karin Heesakkers weet als geen ander hoe je astronomische informatie op een enthousiaste en inspirerende wijze kunt overbrengen op jonge kinderen. Dit overzichtelijke boek is een handreiking naar leerkrachten en ouders die misschien zelf wat drempelvrees voelen bij alles wat met het heelal te maken heeft.

    Het boek is verkrijgbaar bij uitgever BoekTweePuntNul voor €24,95.
    Tot 17 juni loopt er een voorinschrijfactie met aantrekkelijke korting.

    Karin Heesakkers (1967) studeerde sterrenkunde in Utrecht en werkte een tiental jaren bij Capgemini. Sinds 2000 verzorgt ze vanuit haar eigen bedrijf KleinKracht gastlessen op basisscholen, traint zij leerkrachten om zelf sterrenkundelessen te geven, geeft zij lezingen en workshops en ontwikkelt voortdurend nieuwe lesmaterialen.

    BoekTweePuntNul is een eigentijdse uitgeverij die zich richt op de inzet van moderne technologie in het onderwijs en daarbuiten.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75