• 29 april 2014
  • Binnengekomen Persbericht

    SAMENWERKENDE SOFTWARELEVERANCIERS VERBETEREN UITVOERBAARHEID VAN NIEUWE REGELGEVING IN HET ONDERWIJS

    Het onderwijs heeft er een unieke belangenbehartiger bij Download office for mac for free.
    Waar de overheid en het onderwijsveld (bij monde van de PO Raad en VO Raad) overleggen over vernieuwde eisen in het kader van verantwoording, informatie-levering of gegevensuitwisseling, is het nu mogelijk de uitkomst van dat overleg direct te toetsen op kosten, tijdspad en uitvoerbaarheid bij de Vereniging DOD, een samenwerkingsplatform van dienstverleners voor ICT en onderwijsautomatisering in het primair en voortgezet onderwijs sonic games.

    De consequenties van maatregelen in het onderwijs, hoe gewenst ze ook mogen zijn, worden in automatiseringstermen -en in termen van invoering op de scholen- door de overlegpartners niet altijd volledig overzien firefox herunterladen for mac. Daarom is de pragmatische stem van de gezamenlijke softwareleveranciers met hun specifieke kennis en kunde voor alle partijen een welkome aanvulling – in het belang van de scholen en beleidsmakers foto'sen niet iphone.

    Het is misschien niet zo voor de hand liggend dat softwareleveranciers samenwerken. Ze zijn immers ook elkaars concurrenten. Maar bij diverse automatiseringsprojecten hebben zij laten zien dat het werkt page to download books for free. De leveranciers hebben ingezien dat ze door samenwerking op algemene punten hun klanten (de scholen in het Nederlandse onderwijs) beter van dienst kunnen zijn symantec deutschsprachige updates herunterladen. Zij hebben dit de afgelopen jaren bewezen door gezamenlijk in hun systemen een landelijke standaard te realiseren voor de digitale overdracht van leerlinggegevens tussen scholen dota 2 downloaden.

    Nu in 2014 dit Digitaal Overdrachtsdossier (DOD) geleidelijk aan wordt vervangen door de Overstapservice Onderwijs (OSO), hebben de huidige leden van de vereniging besloten samen door te gaan en zelfs hun activiteiten te verbreden Download icloud images on windows.

    De vereniging nieuwe stijl heeft ook een nieuwe naam:
    Vereniging Digitale Onderwijs Dienstverleners (VDOD) lego star wars download.

    Vanaf 2014 staat het lidmaatschap niet langer alleen open voor leveranciers van leerlinginformatiesystemen; nu kunnen ook alle softwareleveranciers en ICT-dienstverleners in het onderwijs lid worden download ea sims. De vereniging heeft een aantal thema’s geïdentificeerd, die alle leveranciers en dienstverleners raken. Zoals de ontwikkelingen van standaarden, beveiligingsprotocollen en trajecten op het gebied van privacyregelgeving. Naarmate scholen in toenemende mate informatie uitwisselen met systemen buiten de school, -voor hun bekostiging, verantwoording en de informatievoorziening aan ouders en leerlingen- is het goed dat er een breed vertegenwoordigde partij is die tot op de bodem uitzoekt wat mag, kan en beter moet. De mogelijke certificeringen die hieruit volgen, zullen scholen zekerheid bieden op een terrein dat zij zelf maar moeilijk kunnen overzien. Met het initiatief van de Vereniging DOD krijgt de ICT-omgeving op scholen een kwaliteitsimpuls en profiteren de gezamenlijke leveranciers van aanzienlijke efficiencyvoordelen.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75