• 15 mei 2000
  • Hiervoor waarschuwt het Amerikaanse SANS Institute, een organisatie die zich bezighoudt met computerbeveiliging. Kwetsbaar zijn computers met een standaardinstallatie van Internet Explorer java 64 bit download windows 10 deutsch kostenlos. Het virus kan al toeslaan als enkel de tekst van het bericht wordt bekeken of het bericht in het previewvenster staat, meldt SANS.

    De fout zit in scriptlet.typelib, een Explorer ActiveX module sky q. Het gat is erkend door Microsoft en kan online met een script op de Microsoft-website worden gedicht.

    SANS deed geen nieuwe ontdekking. In november 1999 dook het eerste virus dat gebruik maakt van de ActiveX-fout al op: Bubbleboy lkw simulator pc vollversion kostenlos downloaden.

    Virussen worden vaak alleen geactiveerd als een e-mailattachment wordt geopend. De Love Bug, die twee weken geleden wereldwijd uitbrak, is daar een voorbeeld van download itunes tv. SANS signaleert een nieuwe trend en is bang dat een volgend virus zich nog sneller kan verspreiden.

    Bron: WebWereld

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75