• 17 september 2009
 • Sjoerd Spoelstra
 • UpdateWeer zo’n Adobe update…. Download windows word. je wilt gewoon even een stukje schrijven en geheel ongevraagd….gaat er zo’n Adobe Update van start. Ik weet niet wie meneer Adobe is…een jaar of tien geleden heeft ie een vrij knullig programmatje gemaakt… chess games. een soort printer die van een tekstverwerker-bestand een plaatje met letters maakt: een PDF bestand. Het beleefde een groeispurt toen mensen het wel handig bleken te vinden om in plaats van een gewoon tekst-bestand een peedeeèfje rond te sturen: minder kans dat er in gerommeld wordt en de layout is eenduidig motorola bilder herunterladen.

  Wat mij betreft is er aan de functionaliteit van die Adobe document reader – je klikt op een PDF bestand en je kunt lezen wat er staat – niks wezenlijks veranderd in die tien jaar Download TV movies for free. Maar WEL elke maand zowat een UPDATE. En als het daar nog bij bleef… maar de Adobe tentakels hebben zich uitgestrekt en omvatten nu ook Flashplayer, Photoshop, Dreamweaver… weetikveel…en allemaal hebben ze hun eigen updates, update managers….en dat is dus mijn bezwaar: in plaats van een klein handig programma waarmee je een PDF kunt lezen en eventueel uitprinten groeit je computer, je taakbalk, het geheugen helemaal vol met van die kleine stukjes programmatuur die er voor zorgen dat op allerlei momenten je computer DRUK bezig is… download esa. En jij hebt geen idee waarmee.

  Google heeft daar trouwens ook een handje van: ze maken een leuk programmaatje – bijvoorbeeld Google Earth – echt leuk ding… maar als je bij het installeren niet HEEL goed oplet is na afloop je hele computer verbouwd met een Google Toolbar, een nieuwe browser en met de bijbehorende update-managers om dat allemaal regelmatig weer te … microsoft powerpoint free full version. Precies: updaten.

  UpdateAl die services – op mijn computer zijn het er nu 97 – maken het steeds moeilijker om in de gaten te houden of er misschien malware tussen meedraait cut pattern mask for free. Van die trojaanse paarden die zich genesteld hebben tussen die services, en die waarschijnlijk terwijl ik dit tiep bezig zijn om al mijn creditcard gegevens, mijn bankrekening nummers en mijn sexuele afwijkingen naar China te sturen ball games for free. Nou ja, kunnen ze daar ook ’s lachen.

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75