• 28 mei 2014
 • Jos Schwarz, LO-docent aan het Broekland College (VO-school in Hoensbroek) las voor ICTnieuws.nl het boek Van tikken naar taggen en schreef er deze recensie over:

  Schwarz: Vanaf het begin van mijn carrière als docent lichamelijke oefening (sinds 1981) werk ik met video en visuele feedback youtube film as mp4. Dit ging altijd gepaard met veel extra werk. Klaar zetten van de apparatuur, opnemen, terugspoelen, opzoeken van het moment van opname, terugkijken op een klein display van 3 x 3 cm, etc, etc sven das schaf kostenlos downloaden vollversion. Uiteraard na afloop het geven van verbale informatie t.a.v. houding, beweging, spelsituaties, etc. Sinds dit jaar werken we met één 1e jaars als proefklas in het gebruik van de iPad apps auf samsung tv herunterladen. Ook hierin heb ik mij wederom zelf moeten bijspijkeren. Zijn er apps? Welke apps kan ik gebruiken? Welke meerwaarde heeft deze app, etc, etc. En als laatste natuurlijk, welke app leent zich nu voor onze leerlingen zowel in het gebruik als in het leerdoel gameboy spiele zum downloaden.

  Na het lezen van het boek Van tikken naar taggen ben ik tot de conclusie gekomen dat er diverse uitstekende apps zijn die prima werkzaam zijn voor mijn leerlingen fortnite kostenlos downloaden für android. De apps Ubersense en Dartfish Easy Tag zijn voor onze school de meest gangbare en gebruiksvriendelijk voor de leerling bloons td 6 kostenlos herunterladen pc.

  Aan de slag gaande met deze twee apps merkte ik al snel dat het niet zo eenvoudig was om de leerlingen iets mee te geven waardoor de motorische vaardigheden beter werden windows 10 update assistent herunterladen. Waar lag dat nu aan? Waren mijn instructies te veel en te uitgebreid?  De leerlingen waren gewend om naar de gehele uitvoering van de sprong of van het spel te kijken yugioh pro herunterladen. Door dit nu van mijn kant uit meer te structureren in delen c.q. aandachtspunten van die sprong of de aandachtspunten van het spelletje kwam ik tot conclusie dat er meer rendement werd behaald.  Door de leerlingen ook direct te laten werken met het analyseren van de beweging werd er door de leerlingen een betere en duidelijkere vertaalslag gemaakt naar het kijken van de specifieke onderdelen van die sprong of het spel.  Uiteraard blijft er nog een hele range aan vragen over, maar door het lezen van het boek ben ik wel een duidelijke en goede stap voorwaarts gezet. Het boek geeft aan dat ik goed bezig was maar dat ik het nog beter kan doen spss universiteit suffer.

  T.a.v. het 2e gedeelte van het boek E-sport en gaming (als vervanger) van sport wil ik  aangeven dat dit een prima vooruitzicht is. De schakel maken met de computer als stilzittend  instrument naar een bewegend instrument download for free writing program german windows 7. Hierin zit een geweldige toekomst. Als docent  lichamelijke oefening zal ik hier geen drempel voor behoeven te nemen. Wel zullen we  moeten bekijken hoe dit praktisch in de gymzaal verwerkt moet worden.

  Samenvattend moet ik concluderen dat ik veel aangrijpingspunten heb kunnen vinden die mij het gebruik van de digitalisering vereenvoudigen en ook verbeteren. Als docent die  steeds in is voor nieuwe ontwikkelingen en andere zienswijze is het boek een geweldige  aanrader. Op de vraag welke voorbeelden beter werken (mastery-model, coping-model of  lerend-model), zal de praktijk steeds een ander beeld vragen voor de leerling. Ditzelfde geldt  ook voor het geven van feedback (visueel of verbaal).

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75