• 18 februari 2014
  • Binnengekomen persbericht – Met z’n tweeën een wedstrijdje fietsen, schaatsen of roeien tegen elkaar. Patronen dansen op een dansmat of je laten uitdagen door een interactieve vloer. Morgen opent Jan van den Heuvel, wethouder Sport van de gemeente Helmond, de nieuwe vestiging van Embedded Fitness in het voormalig jeugdcentrum aan de Breitnerstraat 15 in Helmond android app music. Embedded Fitness is gespecialiseerd in interactief gamen, sporten en bewegen.
    Na het officiële gedeelte is er open huis’van 15.00 uur tot 20.00 uur herunterladen.

    Embedded Fitness is zes jaar geleden opgericht door Carla Scholten. Toenmalig NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra opende destijds in Eindhoven het allereerste centrum voor interactief gamen, sporten en bewegen in Europa wget mehrere dateien herunterladen. Sindsdien heeft Embedded Fitness in Nederland een tiental interactieve bewegingscentra tot stand gebracht in enkele gemeenten en bij scholen en zorginstellingen spotify lied herunterladen. Maar ook rijden busjes van Embedded Fitness met mobiele units naar beurzen, gezondheidsevents van bedrijven en bijvoorbeeld jeugdvakantieland Ahoy rollercoaster tycoon downloaden free. En op veel plaatsen zijn de afgelopen jaren scholencompetities gehouden, van Veldhoven tot Amstelveen.

    EmbeddedFitness-1

    Schaatssimulator en trampoline-game
    Daarnaast ontwikkelt Embedded Fitness nieuwe toestellen, apparaten en bijbehorende beweegprogramma’s – in samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen hörbuch für kinder herunterladen. Voorbeelden daarvan zijn een schaatssimulator en een roeisimulator. Die laatste, ontwikkeld met DSM en Aegon, had een prominente plaats in het Holland Heineken Huis tijdens de Olympische Spelen in Londen powerpoint online präsentation herunterladen. Nieuw is ook een trampoline-game, tot stand gekomen met hulp van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogescholen.

    De interactieve apparatuur traint niet alleen conditie en uithoudingsvermogen, maar ook vaardigheden als oog-hand coördinatie, oog-voet coördinatie en evenwicht archicad bibliothekselemente herunterladen. Dit zijn belangrijke motorische vaardigheden die in directe relatie staan tot het schrijven, rekenen en het communiceren. Het concept van interactief gamen, sporten en bewegen is geschikt voor meerdere doelgroepen, waaronder kinderen met sociaal motorische problematiek (aan autisme verwant) 3d film. Ook voor ouderen en mensen met fysieke en verstandelijke beperkingen zijn er goede mogelijkheden.

    EmbeddedFitness-3

    Showroom en laboratorium
    De vestiging aan de Breitnerstraat 15 in Helmond-Noord is de showroom en tegelijk het laboratorium van het bedrijf arbeitsschutzfilme herunterladen. In deze E-fit zone kunnen belangstellenden ook terecht voor beweegprogramma’s, kinderfeestjes, schoolprogramma’s en bedrijfsarrangementen.

    EmbeddedFitness-2Jan van den Heuvel, wethouder Sport van de gemeente Helmond, zal 19 februari tussen 13.00 en 15.00 uur de opening verrichten samen met Tinus Jongert, lector Innovatieve Beweegstimulering en Sport aan de Haagse Hogeschool, en prof. dr. Ben Schouten, hoogleraar Playful Interactions aan de TU Eindhoven en lector Design for Games and Play aan de Hogeschool van Amsterdam.

    Daarna zullen de Helmondse topsporters Nieky Holzken (wereldkampioen Kickboksen) en Amy Siemons paralympische wheeler (zilver op de 100 en 200 m Paralympische Spelen Londen) een highscore neerzetten op de interactieve bewegingsapparatuur. Vanaf 15.00 – 20.00 uur is er open huis en kunnen bezoekers zelf actief aan de slag of informatie verkrijgen.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75