• 9 mei 2011
 • Marieke van Osch
 • GaragebandWie het programma Garageband op de Mac kent, zal niet verbaasd zijn van de mogelijkheden als app op de iPad. Wie wel van muziek maken houdt, maar geen noten kan lezen en nog nooit van Garageband gehoord heeft….maak je borst maar nat! Deze app is de € 3,99 meer dan waard. In de app zitten de instrumenten piano, bas, gitaar en drum ingebouwd. Zelf spelen als je weet hoe, maar ook de instrumenten zelf laten nadenken. Geef de akkoorden van je muziekstuk in en het hele orkest speelt je nummer. Daarnaast muziek opnemen en bewerken met een sampler en er zelfs een versterker of gitaar aan koppelen. Tot slot het nummer inzingen en … klaar is je montage. Met wat muzikale creativiteit en een dijk van een stem staat straks iedere leerling op Lowlands te knallen!

  Lestip:
  Laat leerlingen samen een bandje vormen en geef hen allemaal een instrument. Laat ze luisteren naar de opbouw van een paar favoriete hits en proberen een eigen compositie met dezelfde opbouw te maken. Organiseer een open avond in de school en laat de bezoekers stemmen welke klasseband het beste nummer heeft gemaakt.

  Marieke van Osch

  Marieke is zelfstandig onderwijskundige (MOVE.nu). Zij heeft daarnaast de visie op onderwijs Gisdo ontwikkeld. Zie ook haar Linkedin profiel en/of volg haar via Twitter.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75