• 4 december 2017
 • Binnengekomen bericht – ‘Laat jonge mensen in het Funderend, Speciaal en Voortgezet onderwijs op Curaçao spelen met kunst, leer ze over kunst, breng ze liefde en respect bij voor kunst download jimdo. En bovenal laat ze de kunst op ons mooie eiland ontdekken. Kunst van kunstenaars die, al dan niet geboren op Curaçao, hier wonen, leven en werken. Kunstenaars die ons anders naar de wereld om ons heen laten kijken herunterladen.‘ Dat is de basis van het out-of-the-box-initiatief ‘Kunstkwartet Curaçao’ naar een idee van Louis Hilgers (Educos) en inhoudelijk vormgegeven door Lusette Verboom (Gallery Alma Blou) en Nicole Henriquez (Landhuis Bloemhof), ontwerp van Judith Eurlings (Query Design) onder auspiecien van stichting Arte99 power media player for free. Nieuw lesmateriaal is ontwikkeld op het gebied van beeldende kunst met als belangrijke doelstellingen:

  • kinderen bewust maken van belang en schoonheid van beeldende kunst
  • Kinderen liefde en respect bijbrengen voor eigen Curaçaose kunstenaars

  In een (onderwijs)wereld waarin digitaal leermateriaal een steeds grotere rol speelt is hier bewust gekozen voor eenvoudig en speels lesmateriaal in de vorm van het oeroude kwartetspel die sims 4 kleidung download kostenlos. Het spel bestaat uit twaalf series beeldende kunst met telkens vier kunstenaars waarvan één kunstwerk wordt afgebeeld. Tevens zijn tien laagdrempelige lesbrieven + opdrachtbladen ontwikkeld Download ladybug games for free. De intro is zodanig opgesteld dat na lezen iedere leerkracht/docent de lessen kan geven.

  Door sponsorwerving is het gelukt om het educatieve schoolpakket gratis aan te bieden aan alle scholen in het Funderend, Speciaal en Voortgezet Onderwijs op Curaçao download paragon for free. Het pakket bestaat uit 8 spellen, een informatie/bronnenboekje over beeldende kunst in het algemeen en over de betrokken kunstenaars in het bijzonder kostenlose online spiele ohne download. Daarbij horen tien lesbrieven met een scala aan onderwerpen waaruit de leerkracht/docent kan kiezen. Alle lesbrieven + opdrachtbladen zijn in het Papiamentu én in het Nederlands groupwise herunterladen.

  Voor dit project is ook een speciale website gemaakt,
  waar alle materiaal gratis gedownload kan worden.

   www.kunstkwartetcuracao.org / www.kuartetdiartekorsou.org

   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75