• 24 mei 2011
 • Marieke van Osch
 • TafelTrainerTafels trainen is voor iedere leerling iets dat moet. Zo moest de 11-jarige Puck er ook aan geloven. Omdat hij in zijn vrije tijd graag apps maakt, heeft hij even een gemaakt om tafels te trainen. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is dat een 11-jarige dat kan, ja dus! De app TafelTrainer is weliswaar een iPhone/iPod app, maar hij is voor het onderwijs zo bruikbaar dat hij in dit rijtje eAPPs niet mag ontbreken. Tafeltrainer (gratis) is heel eenvoudig en biedt alle tafels door elkaar aan. Met Tafeltrainer+ (voor het luttele bedrag van 0,79 euro) kun je kiezen uit vier soorten sommen (= x – :). Daarnaast kunnen de niveau’s (makkelijk, medium, moeilijk en expert) ingesteld worden. Tot slot is er ook nog TafelTrainer Junior voor waarbij je ook kunt kiezen welke tafels je oefent. Go Puck Go … en vooral … ga zo door Puck!!

  Lestip:
  geef de iPad aan leerlingen die moeite hebben met de tafels of het automatiseren van rekensommen. De app is ook goed inzetbaar bij RT-momenten. Uiteraard kunt u ook een competitie in de klas organiseren. Wie is het snelst met de tafels?

  Marieke van Osch

  Marieke is zelfstandig onderwijskundige (MOVE.nu). Zij heeft daarnaast de visie op onderwijs Gisdo ontwikkeld. Zie ook haar Linkedin profiel en/of volg haar via Twitter.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75