• 27 juni 2011
 • Marieke van Osch
 • Jannies KinderboerderijWoordenschat wordt in veel kleuterklassen aangeleerd met behulp van praatplaten. Juf Jannie (die in het echt geen rood haar heeft) heeft hier samen met haar man een app voor gemaakt: Jannies Kinderboerderij. De app is voor de kleintjes gemaakt en er zit dus ook geen tekst in, alles is ingesproken. Na het beginscherm volgt een keuze voor vier praatplaten. Op de praatplaten kan de kleine heel veel dingen aanraken. Ook krijgen de leerlingen vragen waar ze antwoord op moeten geven. Alles beweegt en maakt geluid en zo blijven ze eindeloos bezig. De woorden worden uitgesproken met lidwoord dus het is niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam.

  Lestip:
  Bouw met lego, playmobil of met pluche-beesten en blokken de praatplaten van Juf Jannie na. Laat de leerlingen met de app spelen. En laat ze het in 2 of 4-tallen met echte beesten naspelen. Zo krijg je ook interactie tussen leerlingen.

  Marieke van Osch

  Marieke is zelfstandig onderwijskundige (MOVE.nu). Zij heeft daarnaast de visie op onderwijs Gisdo ontwikkeld. Zie ook haar Linkedin profiel en/of volg haar via Twitter.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75