• 18 april 2012
 • Marieke van Osch
 • Puppet PallsPuppet Palls is een gratis app waar je leuke animaties mee kunt maken. Standaard zitten er een aantal achtergronden en poppetjes in. Jonge leerlingen kunnen hier Nederlandse verhalen mee maken. Ook in VO kan het goed gebruikt worden bij de vreemde talen. Je kiest eerst een figuur en een achtergrond. Je neemt vervolgens met eigen stem en geluid het verhaal op. Door met je vinger een figuur te bewegen, beweegt het ook in je filmpje. Met de directors pass krijg je nog meer keuze uit achtergronden en figuren. Je kunt echter ook je eigen achtergronden en figuren toevoegen, bijvoorbeeld foto’s of tekeningen. Als de filmpjes zijn opgenomen, kun je ze exporteren en komen ze tussen in je map foto’s en video’s te staan. Deze kun je vervolgens eenvoudig uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of een computer.

  Lestip
  Laat leerlingen tekeningen maken (op de iPad of gewoon met papier) en maak er foto’s/screenshots van. Werk binnen een thema dat op dat moment binnen school centraal staat, bijvoorbeeld een feestdag of de boekenweek. Laat groepjes leerlingen een scène bedenken en dit uitwerken. Maak vervolgens gezamenlijk een digitaal boek binnen het thema en laat dit aan de ouders zien aan het eind van de themaweek. Succes gegarandeerd!

  Marieke van Osch

  Marieke is zelfstandig onderwijskundige (MOVE.nu). Zij heeft daarnaast de visie op onderwijs Gisdo ontwikkeld. Zie ook haar Linkedin profiel en/of volg haar via Twitter.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75