• 12 januari 2017
  • De Waag Society heeft speciaal voor jonge mensen de Fabschoolino ontwikkeld, een mini-computer die je zelf in elkaar moet solderen en programmeren. De Fabschoolino is een betaalbaar doe-het-zelfpakketje dat beschikbaar is voor scholen, makers, makerspaces en handige ouders.

    Samen met jongeren kunnen zij met deze op de Arduino gebaseerde microcontroller stap-voor-stap op een technische ontdekkingstocht. In dit zelfbouwpakket zit alles wat nodig is om een eigen creatieve elektronicaproject vanaf nul te beginnen. De hardware arriveert in de brievenbus, de instructies en inspiratie zijn te vinden op fabschoolino.waag.org. Met de Fabschoolino wil Waag Society een extra impuls geven aan de maakonderwijsbeweging in Nederland.

    Waag Society betrekt actief onderwijspartners, bibliotheken en makerspaces bij de ‘maker-beweging’. Dit doen zij door middel van trainingen als Teacher Maker Camp en Librarian Maker Camp. In samenwerking met een aantal andere partners richtte Waag Society in 2015 Platform Maker Education op om de noodzaak van nieuwe manieren van lesgeven nationaal onder de aandacht te brengen en te verspreiden.

    De Fabschoolino is te bestellen voor €20,- excl. verzendkosten via de webshop.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75