• 1 november 2013
 • Kan quantified self spieken onmogelijk maken?

  Quantified self is de trend dat we steeds meer over onszelf gaan meten dji spark bilder herunterladen. De eenvoudigste vorm is bijvoorbeeld het gebruik van een app tijdens het hardlopen om te zien hoe hard en hoe ver je bent gelopen. Dit soort meten neemt steeds uitgebreidere vormen aan audiodatei tip toi herunterladen. Zo kan je met een Fitbit of Nike Fuelband je bewegingen de gehele dag bijhouden, kan je ’s nachts met een app je slaap bijhouden en er zijn zelfs apparaten van Bodymedia die ook de gehele dag bloeddruk en zweet meten om te zien hoe het met je gaat java 64 bit download windows 10 deutsch kostenlos.

  Met de opkomende trend van wearable computing – computers die je gemakkelijk altijd bij je kan hebben of zelfs in kleding is verwerkt (in een andere ICT trend daar meer over) – wordt het steeds makkelijker om te meten hoe het met ons lichaam gaat sky q. Dit gecombineerd met steeds beter wordende sensoren gaat het maken dat we er bijna niet meer aan kunnen ontkomen, of we willen of niet.

  Een voorbeeld hiervan is de nieuwe versie van de Xbox, de Xbox One die later dit jaar uitkomt lkw simulator pc vollversion kostenlos downloaden. Deze wordt geleverd met een nieuwe versie van Kinect. De vorige versie van Kinect kon al lichaamsbewegingen analyseren, maar deze nieuwe versie kan zo gedetailleerd scannen dat gezichtsherkenning mogelijk wordt gemaakt download itunes tv. Maar daar blijft het niet bij; door de kleur van de huid te analyseren kan deze Kinect zelfs op een afstand hartslag meten. Nee dit is geen toekomst, dit ligt deze kerst in de winkels en geloof me alle kinderen willen er één download ebooks.

  quantified2Bij incubator Utrecht Inc waar mijn bedrijf is gehuisvest hebben we sinds kort de startup miraview die een oplossing bouwt voor gepersonaliseerde aanbiedingen in winkels converter downloaden kostenlos. Bij binnenkomst wordt er een scan gemaakt van de klant, en op basis van kledinggedrag en kleuren wordt de smaak bepaald en een gedepersonaliseerde aanbieding getoond herunterladen. Ook geen toekomstmuziek; dit komt binnenkort beschikbaar.

  Gaat deze trend ook doordringen in het onderwijs? Dat denk ik wel. Ik zie een toekomst waarin leerling actief worden gescand en op basis van lichaamshouding, hartslag, bloeddruk en andere kenmerken real-time wordt geanalyseerd of een leerling geconcerteerd is en de stof opneemt spanische instrumentalmusik kostenlos downloaden. Dat klinkt misschien als science-fiction maar technisch kunnen we dit voor een groot gedeelte al. En eigenlijk gebeurd dit al, maar nu wordt het gesignaleerd door de docent. Zou het niet mooi zijn als een computer dit kan analyseren zodat de docent zich beter kan concentreren op andere zaken?

  Niet iedereen zal dit met open armen ontvangen, maar zoals met alles in technologie zullen we er steeds meer aan gaan wennen dat dit gebeurd tot we ook dit heel normaal vinden. Eén ding kan ik wel voorspellen, als dit soort scans gemaakt worden van leerlingen dan wordt er nooit meer bij elkaar gespiekt…maar ook daar zal de creatieve leerling wel weer een oplossing voor vinden!

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75