• 8 juli 2014
 • Binnengekomen persbericht
  Op dinsdag 11 en woensdag 12 november vindt het tweedaagse congres Dé Onderwijsdagen plaats in het World Trade Center in Rotterdam. De kosten voor dit congres bedragen € 200,- voor 1 dag toegang en € 400,- voor 2 dagen.

  De eerste keynotes zijn bekend
  Pedro De Bruyckere, pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool in Gent, is keynote op dinsdag 11 november. Hij is een veelgevraagd spreker over onderwijs, jongeren en jongerencultuur. Samen met Casper Hulshof schreef hij het populaire boek Jongens zijn slimmer dan meisjes (recensie) over hardnekkige mythes over leren en onderwijs. Binnenkort verschijnt dit boek in vertaling (samen met Paul A. Kirschner) als Urban myths on learning and education. Als zeer actieve blogger bekijkt Pedro steeds kritisch én onderbouwd evoluties in het (hoger) onderwijs en kijkt dan graag voorbij de MOOC’s en andere trends.

  Op woensdag 12 november spreekt Rutger Bregman, o.a. bekend van zijn intrigerende verhaal De Noodzaak van een Utopie in het programma Tegenlicht.

  Speciaal voor Dé Onderwijsdagen maakt hij door de ogen van de onderwijssector een variatie op dit verhaal. Hoe gaan onze kinderen hun geld verdienen in de toekomst? De arbeidsmarkt, de vaardigheden van leerlingen: is het genoeg?

  Pre-conferentie Digitaal toetsen
  Voorafgaand aan Dé Onderwijsdagen vindt op maandagmiddag 10 november de pre-conferentie Digitaal toetsen plaats. Deze middag is bedoeld voor beleidsmakers, managers, bestuurders en andere professionals binnen onderwijsinstellingen die geïnteresseerd zijn in of te maken hebben met (digitaal) toetsen. Na afloop van de pre-conferentie kunt u deelnemen aan een diner.
  Meer informatie over de pre-conferentie Digitaal toetsen

  Dé Onderwijsdagen
  Dé Onderwijsdagen bieden inzicht in de trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs. Het congres is bedoeld voor beleidsmakers, managers, bestuurders en andere professionals binnen onderwijsinstellingen die de verbinding leggen tussen onderwijs en ICT.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75