• 4 december 2014
  • Wat voor werk er later zal zijn weet ik niet. Maar dat er steeds meer met computers zal gebeuren is zeker.” Dit was een van de uitspraken in de Tegenlicht uitzending van 23 november jongstleden Download businessplan for free. In die uitzending kwam naar voren dat het ICT-onderwijs in Nederland vergeleken met het ICT-onderwijs in Engeland ontzettend achterloopt, zo schrijft Thomas Brons, werkzaam bij Bonque Download pages app.

    Het Engelse lesaanbod is daarin pas recent veranderd. Sinds dit jaar (2014) zijn alle basisscholen in Engeland verplicht om programmeren in hun lesaanbod op te nemen sounds downloaden kostenlos. Engelse scholen bieden programma’s als Scratch aan om kinderen te leren programmeren. Vraag je een kind van niet ouder dan 6 wat een algoritme is, dan komt er binnen een seconde uit: ‘Een algoritme is een reeks van instructies herunterladen.

    Waarin verschilt het onderwijs in Engeland ten opzichte van het onderwijs in Nederland en hoe zijn die veranderingen tot stand gekomen?’

    Lees het hele artikel bij Dutch Cowboys youtube video herunterladen ubuntu.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75