• 26 oktober 2017
  • Het nieuwste product van Sphero is de Sphero Mini. Zoals de naam al aangeeft, het is een kleine versie van de bekende Sphero-bal. Sphero heeft hierom een educatief programma ontwikkeld. De Sphero Mini kan bestuurd worden door middel van gezichtsherkenning. Daarvoor zet je je telefoon in de houder waarna je met hoofdbewegingen de bal kunt sturen. Ook leuk voor mensen die hun nek moeten trainen.

    De bal is ook met de Sphero-app te besturen. In de app is een Angry Birds-achtige pull-to-launch-methode aanwezig. Je trekt op het scherm het icoon naar achter en geeft richting aan de Sphero. Laat je ‘m los dan schiet je de bal in de aangegeven richting. Je kunt de Sphero Mini ook als controller gebruiken voor een game. Je legt de bal op tafel en draait om om de as heen om in het spel te bewegen.

    Om jongeren vertrouwd te maken met programmeren is er een ‘Program with Javascript‘-onderdeel aanwezig in de Sphero Edu-app. Men kan commando’s programmeren waardoor de Sphero bepaalde acties achter elkaar kan uitvoeren.

    Mee verpakt met Sphero Mini zijn een aantal kleine bowlingpins en pionnen die je kunt gebruiken om op te schieten of om er langs te manoeuvreren. Sphero Mini is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost € 59,95.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75