• 30 juni 2016
 • Afscheid – Beste lezer. Een aantal jaren heb ik met plezier een maandelijks een column mogen schrijven voor deze site. Drukke werkzaamheden en de start van de nieuwe site KomenskyPost (samen met Ankie Cuijpers, Tessa van Zadelhoff, Casper Hulshof en Gerard Wegman) eisen mijn volledige aandacht op.

  louis H 1Veel waardering heb ik voor het werk van de immer enthousiaste Louis Hilgers. De man achter deze site. Die waardering heb ik ondanks het feit dat hij mij tijdens een Bett in Londen een keer voorstelde aan een jongere collega met de woorden: ‘dit is een van onze edtech mastodonten’. Hij beaamde overigens dat wanneer dit voor mij geldt, dat zeker ook voor hem het geval is. Louis en ik kennen elkaar al vanuit ons werk tenslotte al meer dan 25 jaar. Zie foto.

  Louis en ik hoop nog jaren door te gaan en te leren van nieuwe jonge generaties. Ik hoop dat zij nog iets van onze ervaring en fouten kunnen opsteken. Mede daarom zijn we het nieuwe digitale tijdschrift KomenskyPost dat sinds 1 mei j.l. online is.

  KomenskyPost dankt zij naam aan de oorspronkelijk Tjechische familienaam van de pedagoog, filosoof, humanist, vluchteling en onderwijsvernieuwer Comenius en de Huffingtonpost. De vijftallige (mag ik zeggen zeer deskundige redactie? Ja dat mag ik) wil kritisch, onafhankelijk en niet commercieel opiniëren en berichten over onderwijs, innovatie en ICT. Er wordt daarbij ook graag gebruik gemaakt van de artikelen van Edubloggers. Jonge (maar ook senior) medewerkers zijn van harte welkom . Interesse mail naar info@komenskypost.nl.

  Ondergetekende jonge mastodont wenst u nog veel vruchtbare jaren toe in het onderwijs als leerling, docent of ouder.
  Jan Lepeltak
  j.lepeltak@komenskypost.nl – Komenskypost.nl

  PS
  Graag bieden wij Jan Lepeltak en zijn mensen een vaste plek op onze nieuwssite.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75