• 29 juni 2016
 • Tijdens WWDC kondigde Apple een geheel nieuw onderdeel van Swift aan, speciaal voor kinderen: Swift Playgrounds intro kostenlos downloaden. Met deze app kunnen kinderen leren om in Swift te programmeren aan de hand van een spelletje.

  Kinderen leren programmeren met Swift Playgrounds
  In Swift Playgrounds is het karakter een beer die edelstenen (gems) moet verzamelen download the entire video from youtube. De beer beweegt aan de hand van programmeercode, die kinderen zelf schrijven. Dat schrijven doen ze aan de hand van verschillende lessen en een klik-en-sleep-interface word 2013 for free. In een eerste les zie je dat de beer drie stappen naar voren moet doen om de edelsteen te bereiken. Om dit te doen, moet je dit dus aangeven in code. Via een menu met allerlei commando’s kies je “move forward” en klikt deze drie keer aan herunterladen. De kinderen zien de code en leren zo spelenderwijs hoe programmeren in elkaar zit.

  Nadat ze een level hebben afgerond, hebben kinderen twee keuzes app zum downloaden von videos iphone. Ze kunnen doorgaan met de volgende les, maar ze kunnen ook kiezen om een andere les uit de lijst te gaan doen. Als voorbeeld wordt een level getoond waarin de beer de acties die er al staan vier keer moet herhalen Download here we go app cards. Uit het menu kiest het kind een “for-loop” en zet deze bovenaan de code neer. Mooi is dat je de onderkant van de loop vervolgens kunt oppakken en om de rest van de code heen kunt slepen herunterladen. Klik vervolgens op het nummer, kies vier en je bent klaar.

  De App is in het najaar (gratis) beschikbaar.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75