• 9 maart 2016
  • Nog dit jaar wordt een 3D-printer uitgebracht, waarmee kinderen hun eigen speelgoed kunnen afdrukken. De ThingMaker 3D is door speelgoedmaker Mattel in samenwerking met Autodesk gebouwd, een bedrijf dat bekend is van de 3D-designsoftware Autocad download minecraft on pc.

    Jonge desigers werken hun ideeën uit in de bijbehorende ThingMaker-app. Deze is overigens nu al te downloaden voor Android en iOS en kan gekoppeld worden aan 3D-printers van andere merken disney plus downloaden lg tv. Mattel brengt zelf pla-filament uit in verschillende kleuren. De fabrikant wil later ook andere printmaterialen beschikbaar stellen.

    De 3D-printer is overigens van extra veiligheidsmaatregelen voorzien, zoals een printkop die zichzelf terugtrekt zodat kinderen zich er niet aan kunnen branden download thermomix app. Tijdens het printen is de ThingMaker tevens afsluitbaar met een doorzichtige klep, onder het mom ‘kijken doe je met je ogen, niet met je handen’ herunterladen. Daarnaast moet het nodige geduld opgebracht worden. Het printen van een figuurtje neemt enkele uren in beslag.

    Mattel verkoopt de ThingMaker 3D-printer vanaf de herfstperiode van 2016 from zdf mediathek. Het prijskaartje? 300 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75