• 31 oktober 2016
 • Niet nieuw, maar nu eindelijk wel in Nederland leverbaar: de Micro:bit, een door de BCC in samenwerking met vele partijen ontwikkelde micro-computer. De BBC heeft gepland om jaarlijks alle kinderen in het zevende leerjaar in de UK (ze zijn dan 11-12 jaar) een micro:bit te geven.

  De micro:bit meet 4 x 5 cm, is gebouwd rondom een ARM Cortex-M0 processor en heeft naast USB en Bluetooth ook verschillende sensoren aan boord, een display met 25 LEDs en twee programmeerbare knoppen. Het bord kan van voeding worden voorzien door micro-USB of een extern batterijen-pack. De in- en outputs worden gemaakt door 5 ring-connectors -geschikt voor krokodillenbekklemmen-, die deel uitmaken van de 23-pin edge connector.

  Rondom de micro:bit is een aantal accessoires en kits ontwikkeld. Op de webpagina www.microbit.org staan voldoende ideeën om de micro:bit op school of thuis te gebruiken. Ook vind je daar codes om te gebruiken en natuurlijk aan te passen. Op de BETT 2016 was een groot vloeroppervlak ingericht voor bedrijven en stichtingen die iets rondom de BBC micro:bit toe te voegen hadden.

  De BBC micro:bit wordt wel gezien als het opstapje naar Arduino of Raspberry Pi.De microbit kost ca. € 20,== (board only) en is in Nederland verkrijgbaar bij ictLESKISTEN en hackerstore.

  P.S.
  En als elk tech-bedrijf uit Nederland nu even jaarlijks een groep 7 van een school adopteert, dan hebben we dat toch zo van de grond…

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75