• 28 oktober 2016
 • Velen van ons kennen Flipping the Classroom. Wie dat ooit heeft gedaan in zijn lessen, weet dat veel goedbedoelde filmpjes een hoog sufheidsgehalte hebben. Boeiend filmen doe je niet zomaar. Boekjes en internetinformatie over hoe je een goede film moet maken is/zijn uiteraard overal verkrijgbaar. De vraag is of een 356 pagina’s tellend boek de oplossing is youtube videos als wmv downloaden. Het kloeke naslagwerk Digitale Video van uitgeverij van Duuren Media is op het eerste gezicht nauwelijks een handboek te noemen, eerder een stevig naslagwerk.

  Inhoudelijk stevig kun je het gelukkig ook noemen, want wie door het boek heen gaat komt werkelijk alle elementen van videofilmen tegen.

  Al heb ik thuis nog een echte videocamera, zelf hanteer ik het liefst mijn smartphone (net als veel leerlingen en collega’s) download samsung handy images. Het apparaatje is altijd aanwezig en de kwaliteit beter dan menig videocamera van 5 jaar geleden.

  Omdat de smartphone in schoolsituaties het meeste voorkomt ben ik vooral daarnaar gaan kijken. Het boek gaat daar (helaas) niet specifiek op in, maar met alle andere tips, trucs en leerzame onderdelen kom je dankzij het handboek Digitale Video zeker tot mooiere resultaten download photoimpact 12 for free german.

  Het boek heeft als doel mensen te helpen die met hun betaalbare digitale videocamera of moderne hybride fotocamera een kwalitatief goede videofilm willen maken. Wie daar les in geeft aan leerlingen weet dat je dat niet zomaar kan. Filmpje maken is een simpele druk op de knop, maar een goed standpunt zoeken, de juiste belichting vinden en mooi geluid realiseren in een passend verhaal is een stuk moeilijker downloading from package sources has failed.

  Als je een aansprekende videofilm wil maken moet je de techniek leren begrijpen en de mogelijkheden van de camera doorgronden (dat geldt zelfs voor een smartphone). Zoals gezegd geluid, compositie, camerastandpunt en beweging, maar ook kennis van accessoires als microfoons, statiefkoppen, videolampen en opslagmedia zijn belangrijk playstation.com herunterladen.

  Talloze voorbeelden van inzet van een videocamera komen in dit boek aan bod.  Jargon is niet vreemd, maar de schrijver legt die telkens op een verfrissende en heldere manier uit. Zo weet de lezer dankzij dit boek wat bijvoorbeeld chroma key, dubbing, voice-over, vloggen, stop-motion of viral video is. Het boek een echt naslagwerk, want wie iets wil weten kan het erin vinden Download any video converter. Zo staan er ook verschillende soorten opnamen in het boek, zoals bruidsreportages, vakantiefilms, natuurfilms en speciale effecten.

  Nabewerking van video is net zo belangrijk als het filmen zelf, in hoofdstuk 17 en 18 komen aan bod het nabewerkingsproces, kleurcorrectie, effecten en het maken van titels.

  Videograaf Bert Venema is in dit boek uitgebreid ingegaan op alle aspecten die bij het maken van een professioneel ogende videofilm komen kijken libreoffice draw for free. Daarom alleen al past Handboek Digitale Video in iedere schoolbibliotheek.

  Drift_vd_Aad Aad van der Drift (Zernike College)Weblog

  Digitale Video
  van Duuren Media
  ISBN 9789059408111
  € 34,95


  Reactie van de auteur Bert Venema
  Ik ben verheugd te lezen dat ik ben geslaagd in mijn opzet. Mijn inspiratie voor het schrijven van het ‘Handboek digitale video’ kwam voort uit een constatering, die ik bemerkte bij één van mijn stagiairs en ook andere leerlingen van de leergang MBO animatie en mediavormgeving photoshop cs2 full version for free. Zij hadden vrijwel allemaal behoefte aan meer informatie over de hardware, techniek en achtergronden bij het produceren van video’s. Als ik deze recensie zo lees ben ik in die opzet geslaagd.

  Dat in het boek niet uitvoerig wordt ingegaan op het vastleggen van video’s met een smartphone is omdat ik merk dat iemand die semiprofessioneel of voor zijn hobby video’s filmt uiteindelijke toch een HD camcorder of DSLR gebruikt songs downloaden van youtube. Bovendien blijft de techniek van het filmen ook bij gebruik van een smartphone nagenoeg hetzelfde. Een uitvoerige beschrijving van video’s filmen met een smartphone voegt dan eigenlijk niet veel extra’s toe aan de tekst in het boek.

  Op dit moment ben ik bezig om een aanvullend werkboek te ontwikkelen, met toetsvragen, praktijkopdrachten en casussen no limits 2 roller coasters. Ook onderzoek ik de mogelijkheden voor het aanbieden van instructievideo’s ter ondersteuning van het handboek. Kortom, een complete cursus digitale video voor alle niveaus en lessituaties.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75