• 30 september 2014
 • Binnengekomen persbericht

  Initiatief voor stapsgewijze transformatie Nederlands onderwijs van start – Drie pijlers bouwen stevig fundament voor huidig en toekomstig onderwijs

  Het nieuwe schooljaar start op drie schoolgemeenschappen in Nederland dit jaar anders dan gebruikelijk. Zij zijn onderdeel van het Smart Education Hub (SEH)-programma, een initiatief van Samsung en diverse partners om het onderwijs in Nederland te innoveren postbank app. Niet alleen door een klaslokaal te voorzien van de nieuwste technologie en leermiddelen, maar door met drie weldoordachte pijlers een stevig fundament te bouwen voor het onderwijs van nu en de nabije toekomst.

  samsungDe drie betrokken onderwijsstichtingen zijn ASKO (Amsterdam), Sint Josephscholen (Nijmegen) en Laurentius (Delft) beim herunterladen des realen wetters ist ein fehler aufgetreten. Naast de fysieke inrichting van het klaslokaal met de nieuwste technologie en digitale leermiddelen, worden leraren, directeuren en bestuurders getraind om hun lessen ‘toekomstproef’ te maken.

  Op dit moment is er vaak een digitale kloof tussen leerling en leraar. De Smart Education Hubs gaan gericht werken aan het overbruggen van deze kloof download gta 5 for free. Uiteindelijk moet dit bijdragen aan aantoonbaar vernieuwend onderwijs voor kinderen en het creëren van nieuwe les- en leermethoden op school.

  Geïntegreerde samenstelling
  De Smart Education Hub is samengesteld uit de drie onderdelen: Smart Classroom, Smart Teachers en Smart Sharing. De invulling van elk onderdeel ondersteunt de overkoepelende programmadoelstelling.

  • Smart Classroom voorziet de geselecteerde scholen van devices, zoals tablets en virtual reality brillen (Gear VR), en digitaal lesmateriaal van de vier grootste uitgeverijen talking tom gold run app kostenlos herunterladen.
  • Smart Teachers bestaat uit een training- en coachingstraject voor leerkrachten, schooldirecteuren en schoolbestuurders met als doel kennis, inzicht en competenties te vergroten in het gebruik van technologie en nieuwe media bij het lesgeven.
  • Smart Sharing is een platform waarop door zowel de individuele scholen van de deelnemende onderwijsstichtingen onderling, als tussen de Smart Education Hubs kennis gedeeld kan worden things download voor sims 4. Door succesvolle en minder succesvolle praktijkervaringen te delen, leren de Smart Education Hubs van elkaar. Op termijn is dit kennisplatform ook toegankelijk voor onderwijsstichtingen en scholen die niet deelnemen aan het Smart Education Hub-programma.

  Scholen bepalen innovatieresultaten
  De Smart Education Hub kent een centrale programmadoelstelling. Maar het zijn de deelnemende scholen en onderwijsstichtingen die hun specifieke resultaten voor onderwijsvernieuwing bepalen herunterladen. De inzet van de bij de Smart Classroom behorende digitale leermiddelen (devices en lesmateriaal) verschilt per school.

  Zo is de Haagse basisschool Christoffel, van Laurentius Stichting, van plan de Smart Classroom als een live lab te gebruiken, terwijl het Wespennest in Amsterdam-Noord (ASKO) de Smart Classroom laat rouleren. Alle Smart Education Hubs maken afspraken met Samsung Nederland over hun te behalen resultaten.

  Programma-uitvoering en partners
  Voor de uitvoering van het Smart Education Hub-programma werkt Samsung Nederland samen met partners uit het onderwijs Download flash player for windows 7 for free. Dat zijn de vier grootste educatieve uitgevers: ThiemeMeulenhoff, Noordhoff, Malmberg en Zwijsen. Ook RoboMind is als partner aangesloten, met een vernieuwend lesproduct voor computational learning. KPN en Heutink ict zijn de technologische partners voor respectievelijk de connectiviteit en het technisch beheer van de digitale devices en lesmateriaal xbox one games for free. De onderdelen Smart Learning en Smart Sharing worden verzorgd door partner Innofun. Tot slot biedt de start-up Leeruniek een kennisplatform voor het effectiever opsporen en oplossen van leerproblemen met gebruik van big data gratis zombie spiele downloaden.

  Samsung Nederland en Corporate Citizenship
  De Smart Education Hubs voor het Nederlandse basisonderwijs komen voort uit een wereldwijd Corporate Citizenship-programma van Samsung. Daarmee wil Samsung in alle landen waar zij actief is een bijdrage leveren aan een van de belangrijkste behoeften van samenlevingen: vernieuwend onderwijs voor kinderen whatsapp downloaden macbook air.

  Dit jaar openen er vijf Smart Education Hubs. De komende jaren wordt dit aantal stapsgewijs uitgebreid tot 20 Smart Education Hubs met een landelijke dekking. Elke Smart Education Hub kent een looptijd van drie jaar. Het programma wordt ondersteund en bekostigd door Samsung Nederland.

  Kijk hier voor meer informatie.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75