• 1 oktober 2014
 • Ik herinner me nog goed de buzz die er door de klas ging als de ‘TV kar’ voor de klas stond. Leuk! We gaan video kijken.

  Inmiddels is dit natuurlijk hopeloos ouderwets download amazon prime for free. Met internet en YouTube is alles wat we ooit willen zien en vinden (mits copyright vrij) via YouTube altijd wel te vinden. Kan je het echt niet vinden let's dance? Iedere minuut wordt er weer 100 uur aan video op YouTube geupload; dus als we even wachten staat echt alles er.

  Het vinden van internetvideo is dus niet zo moeilijk, en er zijn naast YouTube bovendien nog veel verschillende beeldbanken te vinden boordevol historisch materiaal how to youtube music. Denk alleen al aan Open Beelden van Beeld en Geluid, de NOS jaaroverzichten en British Pathé die maar liefst 80.000 bijzondere historische video’s online beschikbaar heeft gemaakt

  Maar vinden en kijken is zo passief; het wordt pas echt leuk als je video’s ook zelf kan maken pic collage herunterladen. Dat wordt ook steeds makkelijker met een aantal eenvoudig te gebruiken internet tools.

  Kijk bijvoorbeeld eens naar Toontastic.  Een gratis tool die gebruikt kan worden op tablets waarmee zelf cartoons gemaakt en ingesproken kunnen worden door leerlingen eclipse download instructions. Door de poppetjes en achtergronden te bewegen en direct de video in te spreken is het verbluffend makkelijk en leuk dit in te zetten als onderwijstool fortnite update schnelleren. Er zijn op Toontastic bijvoorbeeld veel video’s te vinden van leerlingen die in een andere taal video’s maken voor de les.

  Het nadeel van Toontastic is dat het op een tablet gebruikt moet worden download youtube videos mac. Maar alternatieven als PowToon  en Moovly maken dit ook op een desktop heel eenvoudig en leuk om te doen herunterladen. Beiden werken met een interactieve timeline en bieden genoeg cartoon materiaal om direct te starten, maar uiteraard kunnen ook eigen foto’s en content eenvoudig worden toegevoegd aan de video’s ebooks kostenlosen deutsch amazon.

  Zelf video’s maken voor je leerlingen? Kijk dan eens naar een tool als Educreations. Dit kan je via een tablet inzetten als een soort interactief whiteboard om zelf eenvoudig uitleg video’s mee te maken mit handy herunterladen. Uitstekend voor leeropdrachten of om te starten met een flip-the-classroom experiment.

  Video interactiever maken? Met EdPuzzle gebruik je een eigen of bestaande YouTube video en verrijk je die met eigen interactieve elementen. Bijvoorbeeld audio clips, voice-overs of interactieve elementen toe als multiple choice en open vragen.

  Vroeger waren we snel geboeid door de bewegende beelden op TV. Tegenwoordig is de TV meer een complexe schemerlamp; hij wordt aangezet maar onze gedachten zijn bij de smartphone, tablet of computer. De oude vertrouwde TV kar kan de aandacht van de leerling dus ook niet meer vasthouden, maar door ze zelf na te laten denken over een video gaat dat helemaal goed komen!

  …en anders kan je ze altijd nog Flocabulary videos laten zien 😉

  remcobron Remco Bron
  so many thoughts
  mobiel: +31-643265860
  e-mail: remco.bron@somanythoughts.nl
  twitter: @remcobron
  linkedin: http://nl.linkedin.com/in/remcobron

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75