• 19 december 2005
 • Sjoerd Spoelstra
 • The Buck Stops HerePresident Nixon had zo’n bordje op zijn bureau staan met: The buck stops here Star wars the clone wars free download!. Dat betekent zoiets als het poldermodel houdt hier op. Dat is niet het soort aanpak dat op scholen die ik ken gehanteerd wordt. Er zijn scholen waar het poldermodel helemaal NOOIT ophoudt www.musicload.de. De discussie gaat maar door en door. Beslissingen worden genomen met algemene stemmen, of minstens in goed overleg, of ze worden maar liever NIET genomen brother utilities herunterladen. Ik heb het uiteraard over andere scholen dan die waar ik werk… op onze school is de managementstijl strak, secuur, doorzichtig, doortastend. Ik heb het over de andere scholen…
  Alle beslissingen hebben een menselijke component en een goede manager houdt daar rekening mee prison break download. Net als een goede leraar. Sommigen gaan daar heel ver in. Zo hoorde ik over een leraar die elke dag ’s ochtends in de les tien minuten te laat kwam en daar door de leerlingen op werd aangesproken Download mp3 converter german for free. (4 HAVO leerlingen!). Een flink stuk van de les werd gebruikt om dit probleem bespreekbaar te maken. Hij was zwaar teleurgesteld toen de leerlingen helemaal geen begrip bleken te hebben voor zijn specifieke problemen met vroeg opstaan herunterladen. Terwijl hij toch ook het rooster niet gemaakt had !
  Op die manier wordt er op scholen heel wat afgepraat. Alsof er voor elk probleem een duidelijke – voor alle partijen herkenbare beste oplossing bestaat Star wars battlefront free download. Die alleen maar in goed overleg ontdekt hoeft te worden.
  Als dan de werkelijkheid toch complexer blijkt te zijn dan is de roostermaker een goede keuze om de schuld aan te geven fritz box zertifikat herunterladen. Die krijgt van zo’n tweehonderd leraren hun roosterwensen. Zo’n tweeduizend leerlingen moeten steeds individueler les krijgen. In een gebouw met een beperkt aantal lokalen en zitplaatsen download berlin day and night. Ik wil donderdag het eerste uur vrij, want dan wordt in onze buurt het huisvuil opgehaald.
  Niet alle wensen van parttimers, uitslapers, zogende moeders, sporters, nascholers, vergaderaars, thuiswerkers, deeltijdvaders, BAPO-ers en vuilnisbak-buitenzetters worden vervuld Download dropbox app for free. Dat is erg jammer.
  Over één ding zijn zowel het management als het onderwijzend personeel het eens. Degene die deze problemen VEROORZAAKT is de roostermaker. Die slaagt er maar niet in om met de – toch heel dure – computer en roostersoftware het ideale rooster te produceren.

  Jammer, maar de roostermaker kan het níét anders uit de computer krijgen
  .
  Nixon’s Law:
  If you have the People by the balls, their hearts and minds will soon follow.

  Sjoerd Spoelstra

  Sjoerd Spoelstra, natuurkunde-docent / ICT-coördinator op het Coenecoop College. Daarnaast is hij al geruime tijd zelfstandig adviseur op het gebied van Onderwijs en ICT en bestuurslid van docentenvakvereniging i&i.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75