• 11 december 2013
  • Mindmaps – of woordspinnen, zoals ze het in het basisonderwijs ook wel noemen – zijn bij veel lessen bruikbaar. Je kunt de techniek goed gebruiken om teksten samen te vatten, om je gedachten op een rij te zetten, om een filmscript te ontwerpen of om de voorkennis van een vorige les even te activeren herunterladen. Er zijn ook heel veel verschillende apps om te mindmappen, sommigen heel uitgebreid met veel verschillende functies en andere zijn veel eenvoudiger in het gebruik download cs6. Popplet is mijn favoriet. Het is eenvoudig in het gebruik, maar heeft wel (zeker in de betaalde variant) de functies die je nodig hebt postbank ältere kontoauszüge herunterladen. Je kunt in een popple plaatjes zetten, tekst typen en zelfs tekenen. Het is heel moeilijk om een popplet rommelig te krijgen door de overzichtelijke vormgeving download datumprikker.

    Popplet heeft ook een online omgeving waarin je op een apparaat met internetverbinding ook kunt werken aan jepopplets, dit werkt ook naadloos samen met de app op je iPad download minecraft on pc. Zo kun je op het ene apparaat een popplet maken en er op het andere apparaat aan doorwerken. Ook kun je online samenwerken in een popplet en mensen uitnodigen die meewerken disney plus downloaden lg tv. Samen brainstormen terwijl je niet bij elkaar bent was nog nooit zo makkelijk! Wel merk ik zelf dat ik dan bij een brainstorm toch met elkaar wil kunnen praten, dus bijvoorbeeld een Skype-FaceTime-Hangout starten erbij is wel een aanrader download thermomix app.

    Lesidee:
    Op Eduapp zijn al heel veel lesideeën bij Popplet gemaakt. Een aantal lesideeën die ik gemaakt heb bij de app gaan over het thema mediawijsheid herunterladen. Zo kun je de app bijvoorbeeld gebruiken om leerlingen een media te laten analyseren. Herkennen ze of iets reclame of informatief is? Waar herkennen ze dit aan from zdf mediathek? Deze opdracht kan bij jongere kinderen ook goed in een groepje met één iPad uitgevoerd worden. Ze krijgen allemaal een mediaboodschap en boordelen deze eerst individueel, de resultaten komen in de gezamenlijke mindmap download diashow for free german. Daarna schuift de mediaboodschap door (bijvoorbeeld met de klok mee) en gaan de leerlingen het gedeelte van de mindmap van de ander aanvullen (niets verwijderen!). Zo ontstaat n.a.v. een thema een mindmap met een analyse of het om reclameboodschappen gaat.

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75