• 26 oktober 2011
 • Aad van der Drift
 • SpaazeMaak van je digibord een kurkbord.
  Vooral de wat oudere docenten herinneren zich nog maar al te goed het kurken opprikbord. Dat zoiets ook op een digibord te gebruiken is toont Spaaze aan download English audiobooks for free. Spaaze is een prikbord met een kurkmotief achtergrond. Het prikbord is vele malen groter dan het zichtbare deel van het digibord. Hierdoor is een zeer interactieve les mogelijk. Heel eenvoudig gezegd: met Spaaze maak je een digitaal prikbord.

  STARTEN

  1. Het is steeds handiger om je aan te melden voor programma’s die online beschikbaar zijn app herunterladen sony tv. Zo is het mogelijk om je op Spaaze aan te melden met je Google account, hetgeen we dan ook doen. Ook met een Yahoo account kun je inloggen.
  2. Het eerst dat daarna opvalt zijn twee linkjes die midden op je scherm verschijnen. We zien nu een kurken achtergrond met twee links, Getting Started een Engelstalige handleiding en de Spaazeblog. Dit kun je lezen, maar ook verwijderen sims 4 dresses download. Dat laatste kan door de link naar onder te slepen. Er verschijnt automatisch een prullenbak.
  3. We kunnen nu het lege blad gaan vullen. Klik links boven op het + teken. Daar zie je een mogelijkheid om een Bookmark (link), Label, Note, Youtube/Vimeo (online film), Plaatje of foto en een HTML snippet toe te voegen herunterladen.
  4. Een mooi overzicht van alles krijg je door op dit knopje te klikken: Dit scherm laat zien wat er zoal op de Spaaze staat.
   De knop ernaast zorgt er weer voor dat je in het midden uitkomt.
  5. Het Spaaze bord is te bewegen download cs6. Dit is soms lastig, maar door met de rechtermuis op een stuk kurk te klikken is er een optie om het bord te vast te zetten (Fix Board). Ook de losse items kun je vastzetten zodat ze niet meer verplaatst kunnen worden.

  MOGELIJKHEDEN
  Wat kun je zoal op je bord zetten. Hieronder voorbeelden van de bij punt 3 genoemde opties postbank ältere kontoauszüge herunterladen.

  • Bookmark (link)
   Hier kun je links neerzetten. Die zijn te openen ter vervanging van de Spaaze website, maar ook in een ander tabblad.
  • Label
   Hiermee plaats je een stukje tekst op je bord.
  • Note
   Er verschijnt een soort kladblok. Hierop kun je tekst plaatsen download datumprikker. De tekst kan natuurlijk ook vanuit je tekstverwerker direct worden geplakt.
  • Youtube/Vimeo
   Door de link van een film uit Youtube of Vimeo te plaatsen is het filmpje zichtbaar op het Spaaze board. Afspelen kan door op het filmpje te klikken.
  • Plaatje of foto
   Die kun je zowel van internet afhalen als op de Spaaze ruimte te zetten download minecraft on pc. Er is maximaal 50 mb beschikbaar, dus is een plaatjeslink van internet handiger als je vele foto’s hebt. Door te slepen is het plaatje op elk gewenst formaat in te stellen.
  • File
   Op de Spaaze kan ook vast een document staan. Zo’n document kan de docent gaande de les inzetten. Na het downloaden van bijvoorbeeld een Word document start het automatisch op disney plus downloaden lg tv.
  • HTML snippet
   Hier kun je codes zetten om bijvoorbeeld foto’s, Twitter of welke informatie van een website dan ook te plaatsen. Heel handig om bijvoorbeeld een twitterwall op het bord te plaatsen. Een eenmaal ingevuld bord blijft gewoon staan. Toch zijn er nog een aantal extra’s die je vinden zijn onder Default board download thermomix app. De geplaatste informatie is nu als HTML pagina te bekijken. Een andere optie is samenwerken. Door het board te publiceren kan iemand anders ook informatie toevoegen.
  Aad van der Drift

  Aad van der Drift

  Aad is ict-coördinator (Zernike College) en verantwoordelijk voor schoolwebsite. Hij adviseert ook scholen over op- en uitbouw van websites en is actief lid van docentenvakvereniging i&i. Zie vddrift.com.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75