• 10 december 2015
 • Het boek Sociale media in het speciaal onderwijs (PDF) werd onlangs gelanceerd tijdens het Congres voor het Speciaal Onderwijs in Arnhem xbox one games for free. In het boek vind je 15 portretten van leraren die op een creatieve manier sociale media inzetten in de les, of op een inspirerende manier met hun leerlingen over mediawijsheid praten gratis zombie spiele downloaden. Het boek is gemaakt door Kennisnet in samenwerking met LECSO (Landelijk Exerpertisecentrum Speciaal Onderwijs) whatsapp downloaden macbook air.

  Informeren en inspireren
  Dit boek is gemaakt om 2 redenen

  1. Goede informatie is nodig omdat er over deze onderwerpen vooral voor reguliere scholen wordt geschreven download gta 5 for free. Leraren in het speciaal onderwijs moeten vaak zelf uitzoeken hoe ze die informatie in de klas kunnen toepassen. Terwijl juist deze kwetsbare kinderen makkelijk online te raken zijn en extra behoefte hebben aan goede begeleiding adobe reader download for free german.
  2. Leraren in deze sector zitten niet stil. Met een enorme passie en vindingrijkheid laten ze hun leerlingen kennismaken met de digitale wereld ark survival evolved kostenlos downloaden deutsch. Deze ‘best practices’ verdienen een groter podium.

  Goede voorbeelden
  Samensteller Remco Pijpers (expert kind en digitale media bij Kennisnet) is onder de indruk van de leraren die in het boek geportretteerd worden: “In het boek zijn prachtige voorbeelden te vinden musik von facebook herunterladen. Ik hoop dat ze veel andere collega’s zullen inspireren.”

  Neem Martijn Kamphuis – vakleerkracht van een speciaal onderwijs basisschool voor doven, slechthorenden en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) – die uitlegt hoe sociale media een brug kunnen slaan tussen dove en horende kinderen video aus facebooken online.

  Of Marleen Hermsen – leraar van groep 1 en 2 van De Ommezwaai in Arnhem, een school voor speciaal onderwijs aan leerlingen met gedrags-, ontwikkelings- en/of psychiatrische problemen van 4 tot 14 jaar – die er met behulp van creatieve apps in slaagt dat haar leerlingen wel geconcentreerd werken en samenwerken video wdr mediathek.

  En Dinto Hazel, die pioniert met ict en mediawijsheid in een omgeving waar voor jongeren de deur naar internet net is geopend: de gesloten instelling Anker van Scholengemeenschap Harreveld netflix can be downloaded.

  Ervaringen en praktische tips
  Elk hoofdstuk brengt het verhaal van een of twee leraren, die hun ervaringen en praktische tips delen. Hoe benutten zij digitale media in de klas? Bij elk portret staat een lesidee in de ‘kantlijn.’ Het zijn suggesties voor lessen van circa twintig minuten, lessen die de leraar helemaal naar eigen hand kan zetten.

  Bestellen, downloaden of lezen als webboek

  • Sociale media in het speciaal onderwijs is tegen kostprijs te bestellen via LECSO.
  • Je kunt ook het speciaal voor deze gelegenheid gemaakte webboek lezen op socialemediainhetso.kennisnet.nl.
  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75