• 17 februari 2003
 • Een nieuw roostersysteem en opgelost is het probleem van de lesuitval. Directeur Alijn van Hoorn van de VMBO-afdeling van het Amstelveen College stelt met trots vast dat er dit studiejaar op zijn school nog geen les is uitgevallen antivirus programmen.
  Docenten hebben vaste uren in hun rooster waarop zij reserve staan voor zieke collega’s. Dankzij duidelijke werkschema’s voor elk vak kunnen de leerlingen zo onder begeleiding verder werken windows 7 media player kostenlos downloaden deutsch. Gevolg: geen klassen die tijdens een uitgevallen uur door de school zwerven.
  Volgens Van Hoorn biedt het bij het Amstelveen College gehanteerde 40-minutenrooster de noodzakelijke ruimte om bij uitval te improviseren free youtube mp3 converter download kostenlos deutsch. Bij de meeste scholen heeft een lesuur vijftig minuten. “Veel lessen worden gegeven in een dubbeluur van tachtig minuten”, legt Van Hoorn uit facebook video in hd herunterladen.
  De vrijgekomen tijd kunnen docenten worden ingezet voor andere taken. Zo zijn er steunuren waar leerlingen verplicht voor hun zwakste vak worden bijgespijkerd download youtube videos with documents. Sinds augustus zijn er ook zogeheten steruren, waarop docenten beschikbaar moeten zijn om in te vallen voor afwezige collega’s. In de eerste helft van het vorig studiejaar op de school van Van Hoorn 250 lessen uit age of empires kostenlosen chip. Elke klas miste toen wekelijks wel een uurtje. Het ziekteverzuim onder docenten op het Amstelveen College ligt iets onder het hoge landelijke gemiddelde van tegen de 8 procent puzzle kostenlos downloaden vollversion. De vmbo-tak van het Amstelveen College telt 510 leerlingen, van wie er veel met de bus van Uithoorn, Badhoevedorp, Aalsmeer en Ouderkerk aan de Amstel moeten komen herunterladen. De andere afdelingen van het College (havo en vwo tellen ruim 600 leerlingen) hebben het nieuwe systeem nog niet overgenomen. “Daar was het probleem van de lesuitval ook minder nijpend”, zegt Van Hoorn skype macbook. “VMBO-leerlingen hebben een grote behoefte aan regelmaat en structuur. Uitval en verplaatsing van lessen moest daarom wel worden aangepakt.” Om de belasting van docenten niet te groot te maken, is per docent een maximum vastgesteld aan het aantal steruren waarop hij daadwerkelijk wordt ingezet google drive app multiple files. Docenten die dat willen kunnen tegen extra salaris meer steruren maken. De school heeft hiervoor een bedrag gereserveerd. Afdelingsleiders en stafleden vallen eveneens regelmatig in. “Onze leraren zijn waarschijnlijk flexibeler dan die op andere scholen”, zegt Van Hoorn, “De regelmaat leidt tot meer rust in school. Bovendien vinden veel docenten het rustgevend dat bij hun afwezigheid de lessen gewoon verder gaan, en er bij terugkeer geen enorme achterstand weggewerkt hoeft te worden.”

   

  Bron: Onderwijswerk

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75