• 30 april 2002
  • Apple lanceert een nieuwe op de iMac geïnspireerde computer die speciaal is bestemd voor het onderwijs.

    De computerfabrikant hoopt op die manier terrein terug te winnen op Dell dat vorig jaar Apple van de troon stootte als belangrijkste leverancier van personal computers aan Amerikaanse scholen en universiteiten, zo meldt The Wall Street Journal video aus facebooken online. De computer, de eMac geheten, is een witte kopie van de in 1998 gelanceerde iMac. De eMac zal in de Verenigde Staten tussen de 999 en 1999 dollar (tussen de 1100 en 2200 euro) gaan kosten video wdr mediathek. In Nederland zal de eMac pas vanaf halverwege of eind juni beschikbaar zijn, zo zegt een woordvoerder van Apple. De goedkoopste eMac (met cd-rom) kost in Nederland 1199 euro (exclusief BTW), terwijl het duurdere model (met modem en combo-drive) op 1399 euro komt netflix can be downloaded. De nieuwe computer maakt, evenals de oude iMac, gebruik van CRT-schermen. Een opmerkelijke stap, omdat Apple voor de meeste nieuwe computers een plat LCD-scherm gebruikt roblox downloaden chromebook. De nieuwe iMac (model schemerlamp) heeft bijvoorbeeld een LCD-scherm.

    Recent zijn de prijzen voor LCD-schermen echter fors gestegen. Apple was daardoor genoodzaakt om de prijs voor de nieuwe iMac met honderd dollar te verhogen vmware tool herunterladen. Om de kosten voor de onderwijsmarkt laag te houden, krijgt de eMac een CRT-scherm in plaats van een LCD-scherm. Wel zal het CRT-scherm van de eMac groter zijn dan dat van de iMac: 17 inch in plaats van 15 inch autorennen games download for free.

    Onderwijs
    Sinds begin jaren tachtig is Apple de belangrijkste speler op de pc-markt voor het onderwijs. De laatste jaren heeft Apple echter fikse concurrentie te duchten van Dell deutschrap beats free. De pc-fabrikant uit Texas biedt pc’s aan die stukken goedkoper zijn dan die van Apple. Daarnaast zijn de computers van Dell een stuk krachtiger dan de iMac herunterladen. Apple hoopt deze zomer, traditioneel het seizoen waarin scholen en universiteiten nieuwe computers kopen, marktaandeel terug te winnen met de eMac.

    Bron: WebWereld

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75