• 1 september 2014
 • Augmented reality (eindelijk) de hype voorbij?

  Deze maand heeft Gartner zijn jaarlijkse hype cycle gepubliceerd. Dit document is voor trendwatchers een belangrijke leidraad om te kunnen bepalen in welke fase een trend zich bevind flickr photos iphone. Technologie als de Virtual Personal Assistant, connected home, en biochips staan bijvoorbeeld nog aan het begin van de hype and install windows 10 updates manually. Momenteel is internet of things (denk iBeacons) en naturual-language question answering (denk Siri en Google) aan de top van de hype cycle.

  Gartner-1

  Evolutie van de technologie
  Op de retour is bijvoorbeeld augmented reality dsi games download for free. Dat betekent niet dat dit verdwijnt maar dat het evolueert naar een productieve fase waarbij het een technologie wordt die wordt ingezet wanneer het nodig is en niet omdat het een hype is Download fonts for tattoos for free.

  Er komen daarmee ook steeds meer voorbeelden van apps die echt handig gebruik maken van augmented reality en de mogelijkheden daarvan. Het meest interessante voorbeeld wat ik daarvan voorbij heb zien komen is Rocketboard, een app die binnenkort in beta beschikbaar wordt iphone reservekopie downloaden.

  Whitboard via de smartphone
  Rocketboard maakt het mogelijk via een mobiele telefoon van een normaal whiteboard een soort smartboard te maken profilbilder herunterladen. Schrijven en tekenen doe je op de normale wijze met stiften op het bord, maar doordat de app via de camera meekijkt wordt het whiteboard ook direct digitaal beschikbaar bewerbung muster kostenlos herunterladen.

  Dit digitale beeld van het whiteboard kan worden opgeslagen door even je hand voor de camera te houden. Vervolgens kan je doorwerken met een ‘schoon’ whiteboard herunterladen. Opslaan kan naar een computer maar bijvoorbeeld ook naar cloud diensten als Evernote of Dropbox zodat het gemakkelijker gedeeld kan worden. Daarnaast kunnen anderen op afstand live meekijken met het whiteboard waardoor samenwerken op verschillende locaties een stuk eenvoudiger wordt download the input language.

  Rocketboard is een voorbeeld van een app die een technologie gebruikt die eindelijk volwassen begint te worden, in dit geval dus augmented reality herunterladen. Terwijl vaak de meest innovatieve (maar niet altijd even bruikbare) ideeën vaak op het hoogtepunt van de hype cycle worden bedacht zie je met dit soort voorbeelden dat dit soort technologie niet verdwijnt maar dat we slimmer worden met hoe we het precies willen gaan toepassen waarmee het vaak pas echt praktisch wordt voor gebruik!

  Uitproberen?
  Zelf ook Rocketboard uitproberen? Ze zijn nog druk bezig om de laatste hand te leggen aan de software, maar je kan je wel inschrijven om een beta invite te ontvangen.

  Een goed nieuwe schooljaar!

  remcobron Remco Bron
  so many thoughts
  mobiel: +31-643265860
  e-mail: remco.bron@somanythoughts.nl
  twitter: @remcobron
  linkedin: http://nl.linkedin.com/in/remcobron

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75