• 25 maart 2000
 • De Amsterdamse Berlageschool, onderdeel van de Esprit Scholengroep, is uitverkoren door netwerkgigant Cisco om er getalenteerde vwo’ers op te leiden tot IT’er free music herunterladen.

  —————————————-
  De Amerikaanse multinational, die maandag bekendmaakte zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in Zuidoost te bouwen, viel op de Berlageschool omdat deze sinds enige jaren tot de honderd zogenaamde ICT-voorhoedescholen behoort blue j.

  ICT betekent Informatie Computer Technologie. Het werken met computers is op de voorhoedescholen geïntegreerd in het gehele onderwijs, ook in de talenvakken netflix wieso kann man nicht alles downloaden. De Berlageschool is tevens een van de 26 tweetalige scholen in Nederland. In totaal krijgen dertig vwo-leerlingen uit de eerste en tweede klas in zowel Engels als Nederlands les Download android music for free.

  ‘In die tweetalige vwo-opleiding zitten leerlingen die een internationale carrière ambiëren. Ook al op twaalfjarige leeftijd,’ zegt conrector Herman Engering what does kostenlos herunterladen mean. ‘Zij willen in de zakenwereld hun slag slaan. Dat is hun motivatie om voor tweetalig onderwijs te kiezen. Wij noemen het wel het moderne gymnasium download free office package. Die leerlingen zouden deze cursus goed kunnen gebruiken.’

  Cisco Systems, de opleidingstak van het bedrijf, levert de cursus. Er is een groot tekort aan IT’ers en daar wil de onderneming iets aan doen download sound for free. In het jaar 2002, weet Engering, heeft het bedrijfsleven er ruim 121.000 nodig, maar zullen er slechts 63.000 zijn. Dat betekent een tekort van 58.000 how to tv series.

  De school polste vooraf zijn leerlingen of er wel belangstelling bestond voor de IT-cursus. Engering: ‘We hebben het ter sprake gebracht bij die dertig leerlingen Download space bubbles for free. De animo was groot. Op die tweetalige opleiding zitten hoogbegaafde leerlingen. Deze Cisco-opleiding biedt hun mogelijkheden. Wij zagen dit als een extra uitdaging.’

  De cursus, getiteld Networking Academies, duurt 280 uur en zou met een fulltime studie in zeven weken afgerond kunnen zijn download tango for free. De deelenemers leren hoe zij een netwerk moeten bouwen en onderhouden.

  De Berlageschool is van plan de stof van de cursus komend schooljaar in de derde klas aanbieden. Daarvoor wordt ongeveer twee uur per week gereserveerd, als onderdeel van het vak computerstudies. In de vierde klas wordt het vak facultatief.

  Als het certificaat van Cisco gehaald is, zijn de leerlingen ‘erkend netwerkbouwer’ en kunnen ze volgens Engering ‘overal aan de slag’.

  De conrector is tevreden met het ‘binnenhalen’ van deze cursus. ‘Wij kunnen ons hiermee profileren. Wij zijn de eerste vwo-school die dit doet. We kunnen zo de economie helpen. IT is de toekomst. Het is de verantwoordelijkheid van een school om daaraan bij te dragen.’

  Cisco zal de directe kosten van de opleiding betalen en neemt ook de hardware voor zijn rekening. De gemeente verleent eenmalig een bedrag van 27.500 gulden voor lesapparatuur. Het contact tussen de school en het bedrijf kwam ook tot stand via de afdeling Economische Zaken van het stadhuis.

  Voor Amsterdam betekent de komst van de Amerikaanse netwerkgigant overigens de grootste investering (300 miljoen) in twintig jaar.

  Bron: Het Parool

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75