• 3 september 2000
 • Van 1998-2000 heeft het Cito in opdracht van het PMVO het netwerk Praktische Opdrachten gecoördineerd. Het netwerk is haar werkzaamheden aan het afronden en heeft inmiddels een groot aantal van haar producten op de website van Cito geplaatst ebook gratisen nu.
  —————————————-
  Doelen van dit netwerk waren:


  • het ontwikkelen en in de praktijk gebruiken van praktische opdrachten en verwerkingsopdrachten;
  • ervaring opdoen met profielwerkstukken;
  • het opleveren van knelpunten en oplossingen met betrekking tot organisatorische aspecten van vaardigheidstoetsing;
  • opleveren van documentatiemateriaal herunterladen.

  Het netwerk werd gedurende de loop geconfronteerd met een aantal aanpassingen in de regelgeving onder andere ten aanzien van de praktische opdrachten en het profielwerkstuk mit cyberghost illegal downloaden. Zo werd de weging t.b.v. het schoolexamencijfers teruggebracht van 40% naar 20%, werd het verplichte aantal voor de meeste vakken verlaagd naar één en hoefde het profielwerkstuk niet langer betrekking te hebben op minimaal twee vakken uit het profieldeel download pou play. De tussen- en eindproducten van dit netwerk zijn te vinden op internet.

  Per vak vindt u hier praktische opdrachten die ontwikkeld en (deels) uitgeprobeerd zijn door de deelnemers aan het netwerk creative cloud adobe. Uitdrukkelijk wordt op deze website gevraagd naar reacties.
  Meer informatie over het netwerk en over de website kunt u krijgen bij Diederik Schönau (diederik.schonau@cito.nl) music offline.

  Bron: tweede fase Adviespunt

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75