• 23 mei 2016
 • Stichting CodeUur, Q42 en Blink introduceren, met behulp van het SIDN fonds, het eerste programmeerlesmateriaal Computational Thinking voor Nederlandse basisscholen coole spiele downloaden. Het lesprogramma Smart Life leert kinderen om te begrijpen waarom en hoe je kunt programmeren en wat je ermee kunt drakensang download full version for free.

  In dit geval leren ze om hun eigen leefomgeving zo leuk mogelijk te maken door er een beetje magie aan toe te voegen door hun omgeving ‘smart’ te maken ps3 gekaufte spieleen. Zo ontdekken ze bijvoorbeeld hoe je de radio kunt laten aangaan als de kat door het kattenluikje naar buiten gaat. Het lesprogramma wordt gratis aangeboden aan alle basisscholen van Nederland farming simulator 2019 downloaden.

  Het lesprogramma
  Met het lesprogramma ‘Smart Life’ gaan de kinderen aan de slag met een opdracht vanuit een bestaande organisatie Download youtube converter video. Door een echte vraag van een organisatie worden leerlingen gemotiveerd en zien ze hoe de vakgebieden in de ‘echte wereld’ relevant zijn. Bij dit projectthema ‘Smart Life’ doen leerkrachten gedurende vijf lessen een programmeerproject met de klas foto'sen van samsung a5 naar pc. Zo ontdekken kinderen de basisprincipes van het programmeren en gaan ze zelf aan de slag.

  Zij maken in de eerste les kennis met ‘Smart Life’ en wat het is filme von youtube downloaden. Hoe kan hun leven slimmer worden met behulp van technologie, computers en programmeren? In les twee wordt er al geprogrammeerd en bij les drie worden kinderen uitgedaagd het digibord te hacken download minecraft realm. Dit laatste is overigens alleen mogelijk als de leerkracht zelf hiervoor een eenvoudige modificatie aan het bord heeft gedaan. In les vier en vijf ontwikkelen kinderen met hun klasgenoten een ontwerp en sturen dat naar een vakjury herunterladen. Het beste en meest creatieve idee wint een excursie naar Q42, waar kinderen workshops krijgen over smart life.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75