• 17 september 2001
  • Het gebruik van computers in het onderwijs raakt ingeburgerd. Een onderzoek van het gerenommeerde onderzoeksbureau NIPO wijst uit dat het computergebruik voor onderwijsdoeleinden in het voortgezet onderwijs zich op 64 procent van de scholen in een (ver)gevorderd stadium bevindt what is download upload.

    Tachtig procent van de ondervraagde leraren meent dat computers het leren leuker maakt, maar dat er nog obstakels zijn voor een verdergaande toepassing van computers teams imac. Met name de afwezigheid van programma’s die aansluiten op de lesmethode, en het tekort aan (moderne) computers staan de automatisering van het onderwijs in de weg herunterladen. Ook ervaren veel leraren (53 procent) de inzet van computers tijdens lessen als een extra belasting.

    Voor een verdere inburgering van computers is het volgens leraren van belang dat er meer programma’s komen waarmee leerlingen zelfstandig kunnen werken schöne hintergrundbilder fürs handy herunterladen. Tevens is er behoefte aan directe deskundige hulp als de computers of het netwerk haperen, en aan een betrouwbare aansluiting met internet.

    Bronnen: NIPO / Telewijs

    RDL b2pn120x120 sms-taal120x75