• 6 maart 2000
 • Persbericht:

  Microsoft participeert in ‘Digitale Trapveldjes’-initiatief ter stimulering van ICT in aandachtswijken in de 30 grote gemeenten sims für macen.

  Nieuw, meerjarig project van Ministerie van Grote Steden- en Integratiebeleid beoogt bewoners bekend te maken met de mogelijkheden en het gebruik van ICT en Internet

  Schiphol-Rijk/Brussel, 6 april 2000 – Vandaag heeft Minister van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid de aftrap verricht voor het ‘Digitale Trapveldjes’-initiatief audible manager downloaden. Digitale trapveldjes zijn gelegenheden (buurthuizen, scholen e.d.) in achterstandswijken van de dertig grote steden waar op een toegankelijke wijze kennis gemaakt kan worden met computers en Internet herunterladen. Het initiatief is bedoeld voor mensen die in het dagelijks leven niet in contact komen met informatie- en communicatietechnologie (ICT). De informatierevolutie biedt nieuwe kansen en iedereen moet de mogelijkheid krijgen om hiervan te profiteren how can I photos from icloud. Een coalitie van bedrijven ondersteunt de minister bij dit initiatief. Microsoft is één van de participerende partijen, tezamen met onder andere Arthur Andersen, Cisco Systems, Compaq, CTG, Getronics, IBM, KPN, Ordina, Roccade, TAS groep en stichting Nederland Kennisland Download ace app for free.

  “Het is van het grootste belang dat we ons meer gaan inspannen om te voorkomen dat er een tweedeling ontstaat in de samenleving tussen zij die wel en zij die geen toegang hebben tot informatietechnologie download apple music app. Het ‘Digitale Trapveldjes’-initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is een perfecte manier om jongeren uit achterstandsgebieden deel te laten nemen aan de nieuwe kennissamenleving en het ‘Everyday Web’, met nieuwe manieren om te leren, te werken en te leven,” zegt John Mangelaars, general manager van Microsoft Benelux Download martinslieder for free. “Juist informatie- en communicatietechnologie, met Internet als een van de belangrijkste componenten, is een middel dat helpt de grenzen tussen verschillende sociale groepen op te heffen en biedt nieuwe kansen voor iedereen herunterladen my drive connect. We zijn er dan ook trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan dit initiatief en we zullen in de toekomst ook zelf nieuwe initiatieven ontplooien om meer mensen de kans te geven deel te nemen aan de economische en sociale welvaartsgroei.”

  Het initiatief voor digitale trapveldjes is in 1999 door Minister van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid ontwikkeld, met als doel de bewoners – met name jongeren – van achterstandswijken in de grote steden kennis te laten maken met informatietechnologie visual studio for free. Bij de snelle ontwikkeling van Nederland tot een kenniseconomie en een toonaangevend Europees land op het gebied van ICT, is het belangrijk dat er geen tweedeling ontstaat tussen mensen met en zonder kennis en vaardigheden op dit gebied Download gta 5 mods ps3. Met name voor jongeren in achterstandswijken bieden de digitale trapveldjes – die onder andere in buurt- en clubhuizen zullen komen – een bekende en toegankelijke omgeving waar zij op praktische wijze met ICT kennis kunnen maken. Het is zelfs mogelijk dat er in de toekomst complete ICT-opleidingen op deze locaties gegeven gaan worden.

  De uiteindelijke vorm voor dit initiatief is een samenwerkingsverband tussen de overheid, het bedrijfsleven en lokale overheden. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken stelt NLG 20 miljoen ter beschikking en de deelnemende gemeenten dienen gezamenlijk hetzelfde bedrag te investeren. De participerende bedrijven steunen het initiatief met hard- en software, alsmede met technische ondersteuning.
  Microsoft heeft aangeboden om voor alle digitale trapvelden alle benodigde software te leveren voor netwerk-, Internet- en productiviteitsapplicaties, zoals Microsof Office, FrontPage en Publisher. Ook producten op het gebied van entertainment, waaronder Microsoft Encarta Encyclopedie Winkler Prins Editie, games en hardware zullen door Microsoft worden gedoneerd. Deze donatie is deels afkomstig van het prijzengeld voor de Windows 2000 Challenge, dat in februari van dit jaar is afgelast vanwege Internetvandalisme. Ook wordt hiervoor een deel van het budget voor het Young Minds in Motions-project gebruikt. Young Minds in Motion is een wereldwijd initiatief van Bill Gates om de interesse voor ICT onder jongeren in achterstandssituaties te stimuleren.

  Microsoft
  Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

  Voor meer informatie:
  Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31(0)20 – 500 12 74
  Microsoft N.V., Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 – 704 33 22 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel,
  telefoon: +31 (0)23 – 562 82 08

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75