• 10 augustus 2000
 • Het nationale breedbandig PC-netwerk, bekend als Kennisnet, sluit de komende twee jaar zo’n drie miljoen leerlingen op Internet aan.
  Dit najaar begint nl.tree, het consortium van negen Nederlandse kabelbedrijven met de aansluiting van alle instellingen voor basis-, voortgezet, beroeps- en volwassenen-onderwijs disney plus auf fernseher herunterladen. Nl.tree-directeur Erik Zegwaart maakt zich in Den Haag op voor de aanleg. “Het wordt twee jaar lang een ongelofelijk gekkenhuis om alles op tijd klaar te krijgen.” Alle scholen moeten over twee jaar op Kennisnet zijn aangesloten Download photos from iphone on macbook.
  Dankzij Kennisnet hoeven “scholen minder na te denken over alle techniek die erbij komt kijken”, aldus Zegwaart. De kabelaars staan garant voor de beschikbaarheid en de kwaliteit van het netwerk Download windows mail for free. Via de kabel krijgen alle scholen een uniforme aansluiting. Daarmee bedoelt Zegwaart niet alleen de kabel, maar ook het protocol voor dataverkeer, adressering, bandbreedte en diensten geburtstagseinladung vorlagen kostenlos downloaden.
  Hoewel nl.tree zich niet gaat bemoeien met de inhoud van het netwerk, zullen leerlingen via Kennisnet niet direct op Internet komen. “De anarchie van Internet wordt niet rechtstreeks aan scholen doorgegeven.” Zegwaart wil de kritiek pareren van systeembeheerders op scholen die reeds beschikken over een computernetwerk en een Internet-aansluiting als zou Kennisnet censurerend optreden Download vlc player video. Strenge toegangsbeperkingen waren in eerste instantie de wens van de opdrachtgever, de overheid. Pragmatisch is dat niet, vindt Zegwaart. “Op verzoek van scholen zullen we bepaalde gebieden op Internet afsluiten, maar dat gaan we niemand opleggen.” De discussie hierover is nog niet voorbij telefunken apps. “Mogelijk leggen we de verantwoordelijkheid hiervoor gewoon bij de school.”
  Een ander bezwaar is de mogelijkheid dat bedrijven Kennisnet gaan gebruiken voor reclame en andere commerciële doeleinden netflix app downloaden op pc. Een zijdelingse opmerking hierover van onderwijsminister Loek Hermans mondde uit in een discussie tussen hem en de Tweede Kamer over het vrijwaren van de kinderen van reclame Download windows media player for free. Zegwaart verwacht niet dat reclame op Kennisnet oncontroleerbaar is.
  Belangrijker lijkt hem dat een bedrijf andere belangen kan hebben om aan Kennisnet mee te doen, zoals voor praktijktesten van nieuwe hardware, het ontwikkelen van software en communicatiediensten move or die herunterladen. Een bedrijf kan veel opsteken over online leren, een volgens Zegwaart belangrijke trend.
  Aan het onderwijsnetwerk kunnen bedrijven veel verdienen, voorspelt de nl.tree-directeur die sims 3 häuser download kostenlos. Via het netwerk kan een school veel taken uitbesteden die niet tot de kerntaken van het onderwijs behoren: lesprogramma’s maken, inkoop van leermiddelen en schoolvoorzieningen, systeembeheer, leerlingen- en salarisadministratie.

  Bron: Computable

   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75