• 7 juni 2016
 • Onder Nederlands voorzitterschap van minister Jet Bussemaker (cultuur) hebben de Europese ministers voor Cultuur onlangs unaniem afspraken gemaakt zodat die digitale erfgoedcollecties nog beter kunnen worden gevonden en gebruikt. Meer dan 53 miljoen kunstwerken, boeken, muziek- en archiefstukken zijn toegankelijk via Europeana mediathek wdr video download.

  Betere online toegang tot cultureel erfgoed is één van de onderwerpen die Nederland tijdens het Europees voorzitterschap op de agenda heeft gezet ls17 demo for free. Op dit moment delen al meer dan 3700 musea, archieven en bibliotheken hun materiaal online op het Europeana platform. De ambitie is dat iedereen via het internet kan beschikken over gedigitaliseerde collecties van Europese culturele en wetenschappelijke instellingen, over de nationale grenzen heen download chat program.

  Om die ambitie te kunnen realiseren, is  besloten het platform technisch te verbeteren en aantrekkelijker te maken voor gebruik. Daarnaast hebben de ministers afspraken gemaakt over de organisatie van het platform, zodat het voor de toekomst behouden kan worden en het Europees cultureel erfgoed online eenvoudig toegankelijk blijft cookidoo kochbuch herunterladen.

  Digitale collectie
  Europeana bestaat sinds 2008 en krijgt geld van de EU en van afzonderlijke EU-lidstaten om digitale erfgoedcollecties toegankelijk te maken bro stars. Veel mensen worden door Europeana in staat gesteld om zelf verschillen, overeenkomsten en verbanden in de geschiedenis en cultuur van Europese landen te ontdekken en te duiden herunterladen. Ook scholen, onderzoekers en creatieve bedrijven kunnen deze informatie gebruiken om te ontdekken, te leren en ter inspiratie.

  Een voorbeeld van het gebruik van de digitale collectie is de #BigArtRide amazon prime purchased movies. Door dit project kun je virtueel langs belangrijke Europese kunstwerken fietsen en zo van buitenlandse schatten genieten. Ook scholen maken gebruik van het online platform bücher kostenlos herunterladen kindle. Europese geschiedenisleraren kunnen bijvoorbeeld aan de slag met een project over de Eerste Wereldoorlog of het Europeana Fashion kanaal, waar veel informatie is te vinden over de modegeschiedenis van Europa adobe reader professional download kostenlos.

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75