• 10 oktober 2000
 • Staatssecretaris Adelmund van Onderwijs schrapt met ingang van komend schooljaar het vak Informatiekunde in de basisvorming. Fenit keurt deze stap af herunterladen.
  De federatie van Nederlandse IT-bedrijven wil juist een verbeterde versie van het vak terug in het pakket. Volgens Adelmund moet de druk op de leerlingen in de eerste drie jaar van het voortgezet onderwijs worden verlaagd outlook mails nicht herunterladen. Daarnaast is het zo dat Informatiekunde nu slecht uit de verf komt. Vakken die niet voldoen moeten uit het curriculum worden verwijderd. De bedoeling is dat de ‘leerdoelen’ van Informatiekunde opgenomen worden in de vakken die overblijven viber kostenlos herunterladen für handy. In de praktijk betekent dit dat computerinzet bij vakken als Frans en Nederlands het vak moeten vervangen.
  Fenit, de federatie van Nederlandse IT-bedrijven, vindt dat het afschaffen van Informatiekunde niet strookt met de door de overheid hardop uitgesproken ambitie om tot de Europese top op ict-gebied te behoren kostenlos games downloaden vollversionen. Goede ict-scholing in het voortgezet onderwijs kan alleen als Informatiekunde als een apart vak wordt gegeven. Dit acht de belangenorganisatie essentieel kostenlos spiele downloaden pc vollversion deutsch. Integratie van bepaalde kerndoelen in andere vakken is onvoldoende om leerlingen een goede gemeenschappelijke basiskennis van ict te geven. Naast die kennis moeten leerlingen volgens Fenit een kritische houding ontwikkelen ten opzichte van de mogelijkheden van het gebruik van ict netflix filme herunterladen browser.
  Met het onlangs gestarte project ‘Ict-er in de klas’ wil de Fenit met collega belangenbehartiger Vereniging ICT Nederland (V-ICT-NL) de krapte op de arbeidsmarkt aanpakken door het imago van de ict-branche bij scholieren op te vijzelen music to samsung handy.

  Sytse van der Schaaf

  Bron: Computable

   

  RDL b2pn120x120 sms-taal120x75